СКРАЋЕНО РАДНО ВРИЈЕМЕ КОВИД АМБУЛАНТЕ

У посљедња три дана у херцегновском Дому здравља није регистрован ни један новообољели од корона вируса. Због тога је и скраћено радно вријеме ковид амбуланте.

Према ријечима директора Дома здравља доктора Горана Комара, током претходне седмице прегледано је 149 пацијената и у овом тренутку се сусрећу са појавом мијешања ковид епидемије и оболијевања од респираторних инфекција налик грипу.

-Можемо казати да се сада суочавамо са том проблематиком, што је уобичајено за ово доба године. И даље је присуство оптерећивање ковид амбуланте одређеним приливом пацијената који не болују од ковида. Скратили смо вријеме рада ковид амбуланте, од 10:00 до 12:00 и од 15:00 до 17:00, у данима викенда од 10:00 до 12:00 сати, наводи Комар.

Смањењем броја новообољелих јењава и интересовање за вакцинацијом, информише Комар и додаје да су током претходне седмице дате 52 вакцине, од тога 11 Синофрам и 41 Фајзер.

-И даље одржавамо вакцинални пункт у просторијама ХДЛ-а четвртком од 12:00 до 14:00 часова, али је интересовање грађана на том пункту незнатно. Вјероватно ћемо га укинути у складу са редуцирањем свих активности у вези ковида, јер примарне обавезе, задаци и инересовања ове установе су у њеној есенцијалној дјелатности, казао је он.

Комар наводи да је у плану поновно отварање амбуланте на Топлој.

-У Дому здравља раде два епидемиолога и могуће је да, у наредном периоду уз финансијску помоћ општине Херцег Нови, у потпуности опремимо бившу амбуланту Топла.

Због велике потребе и патологије на овим просторима у виду опструктивних обољења плућа, као и због пост ковид обољења и проблематике која мора да се третира на адекватан начин, установа и даље ангажује два пулмолога.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here