„Скале“ фестивал за откривање младих музичких нада

Прва конференција за новинаре уочи фестивала „Скале“ који почиње вечерас у 21 сат у Игалу, одржана је данас у Институту „Др Симо Милошевић“.

Извршна директорица компаније М-тел Црна Гора Татјана Мандић је поздрављајући окупљене у име компаније и генералног покровитеља фестивала Телекома Србије, казала да им је жеља да покрену традицију и поклоне Херцег Новом и Црној Гори фестивал за памћење.

-Сигурна сам да ће фестивал изњедрити много хитова који ће се дуго слушати. Такође, морам да напоменем да је овај фестивал уврштен у догађаје од националног интереса, што довољно говори колико је важан, рекла је Мандић и пожељела свим учесницима успјешан рад.

Предсједник Општине Стеван Катић рекао је да је Херцег Нови  увијек био град фестивала и да је Општина и „Скалама“ дала пуну подршку.

-У овом граду су стасавали сада већ познати естрадни умјетници и надам се да ће и ови млади такмичари који ће наступити током двије ревијалне вечери, наћи простор за себе као што су га нашли побједници Сунчаних скала који се одржавао у нашем граду пуних 20 година, казао је Катић.

Истакао је да му је драго што се фестивал максимално испромовисао и што је испромовисан Херцег Нови.

-Данас је  у Херцег Новом 15.000 туриста, то је скоро 30 одсто више него претходне године. Ту су и људи који су дошли управо због овог фестивала и  надам да ће фестивал постати традиција, рекао је предсједник Општине.

Артуро Алварез, члан комисије музичке награде Grammy, у Херцег Новом је како би на овом фестивалу открио нове музичке таленте и пружио им могућност наставка каријере у САД.

– Од 2005. и Еуросонга почео сам да се упознајем са музиком овог региона. Мислим а музика осликава микс култура овог поднебља и да овдје има веома добрих музичара и аутора. Радујем се што сам овдје и надам се да ћу открити новог талентованог музичара, повести га у САД и представити свијету, казао је Алварез.

Пјевач Жељко Васић подсјетио је да је први пут крочио у музички свијет управо у Херцег Новом, када је на фестивалу наступио са пјесмом „Жена као ти“.

-Са великим нестрпљењем очекујем отварање фестивала и радујем се свом наступу, рекао је Васић.

Он је захвалио Мтелу, Адриа-Јадран групи и Радију С.

-Јако је важно подржати нашу поп сцену. Фестивал је важно мјесто да се сви некако окупимо и да заједничким снагама пласирамо поп музику, додао је.

Поп пјевачица Ана Станић презентоваће пјесму „Не зна она“, а  како истиче, овакви фестивали су веома важни за поп музичаре како би имали платформу на којој могу пласирати музику, а да није дигитална сфера.

– Драго ми је да се Скале враћају у Херцег Нови. Веома је значајно што је фестивал добио национални значај. Лијепо је што су организатори искомбиновали нове наде, неки потпуно нови звук, са неким именима и звуком који постоје већ деценијама. Зато сам са задовољство и прихватила учешће, казала је Ана Станић.

Директор Радија С Предраг Анђелковић казао је да је ријеч о заиста великом пројекту и да је у организацију укључено скоро хиљаду људи.

Циљ им је, како је рекао, да направе регионалну платформу која ће омогућити учесницима да понуде свој садржај, а да публика суди шта је добро.

-Надам се да је ово почетак улагања у једну индустрију и надам се да ћемо имати партнера и у годинама које долазе јер без великих компанија овако нешто не би било могуће, рекао је он.

Анђелковић је истакао да су окупили јединствен тим стручњака да би све било на нивоу какав до сада није виђен у региону.

-Надам се да ћете наредна три дана сви уживати, неки поред малих екрана, а ви који сте у могућности да дођете – биће нам драго да вас све угостимо, поручио је Анђелковић.

Предсједник Управног одбора Адриа-Јадран медијске групе Братислав Стоиљковић захвалио се покровитељу фестивала, Телеком Србија – Мтел, наводећи да се ту не ради само о финансијској подршци.

-Ради се и о ентузијазму, труду, жељи, вољи, који су уложили институционални, корпоративно и лично, морам рећи, директор Телекома Владимир Лучић и Татјана Мандић. Што се тиче Општине Херцег Нови – ја морам да признам да се овдје осјећам увијек добро. Однос наше медијске групе и Општине је динамичан, али оно што је увијек присутно је да увијек брзо нађемо консензус око оних пројеката који су на добробит грађана Херцег Новог, Црне Горе и шире, казао је Стоиљковић.

Фестивал ће отворити  у 21 сат концерт Милице Павловић, а одмах након тога, у 23 сата, наступиће Саша Матић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here