ШK “Херцег Нови” лидер пред одлучујуће мечеве

У Институтуту Игало воде се жестоке борбе на престижним екипним турнирима Првенства Црне Горе у шаху.

У првих пет кола у Премјер лиги су највише пружили шахисти “Херцег Новог” који воде са 15 бодова и 24,5 поена, али их до понедељка очекује дерби до дербија. Први је данас са одличним “Црногорцем” који је други на табели са 2 меч бода мање, слиједи увијек неугодни бокељски дерби са “Мимозом” (Тиват), па са “Будућности” у недељу, и у последњем 9. колу са званичним шампионом – “Електропривредом”. Домаћи шахисти су јуче у 5. колу побиједили никшићку “Младост” 5:1. Два ремија су била на прве двије табле, а остало побједе (ВМ Иван Шарић – ИМ Едиз Гурел реми, ВМ Драгиша Благојевић – ФМ Александар Томић реми, ВМ Небојша Никчевић – Ђорђе Анђелић 1:0, ФМ Небојша Николић – Драгољуб Kовачевић 1:0, ФМ Армин Мушовић – Никола Перишић 1:0 и МK Драган Булатовић – Миодраг Пријовић 1:0).
Остали резултати 5.кола: “Електропривреда” и “Будућност” играли су нерјешено, 3:3. На првој табли је ВМ Денис Kадрић из “Електропривреде” побједио ВМ Роберта Маркуша из “Будућности”, али је на другој ВМ Никола Ђукић (“Будућност”) савладао ВМ Луку Драшковића (“Електропривреда”). “Црногорац” је резултатом 4,5:1,5 савладао “Даму”. Побједе за “Црногорац” донијели су ВМ Иљин Артем, ФМ Мило Побор и Пеко Ђуровић.
Табела: “Херцег Нови” 15 бодова(24,5 поена), “Црногорац” 13 (19), “Будућност” 10 (20), “Електропривреда” 10 (20), “Мимоза” 10 (19), “Омладинац Будућност” 6 (11,5), “Дама” 3 ( 12,5), “Младост” 3 (8,5), “Просвјета” 3(8,5) и “Дијагонале” 0 бодова ( 6,5 поена).
У 6. колу данас играју: “Црногорац” – “Херцег Нови”, “Просвјета” –“Омладинац”, “Младост” – “Дијагонале”, “Будућност” – “Дама” и “Мимоза” – “Електропривреда”.

У 5. колу Прве лиге игран је дерби између”Рудара” и “Никшића” 3:3. Остали резултати: “Беране” – “Цетиње” 1;5:4,5, “Брсково” – “Зора” 1,5:4,5, “Основне и средње школе Пљевља” – “Румија” 2:4 и “7. октобар” – “Плавско језеро” 5,5:05.
На табели воде “Никшић” и “Рудар” са по 13 бодова.

У 4. колу женске шаховске лиге „Електропривреда“ је резултатом 4:0 побједила екипу „Будућности“, и са 12 бодова осигурала шампионску титулу. Друго мјесто ће највјероватније освојити екипа „Црногорца“ која има 6 бодова. У последњем колу “Електропривреда“ је слободна, а данашњи меч између „Универзитета Црне Горе“ и „Херцег Новог“ ће одлучити коме ће припасти треће мјесто и бронзана медаља.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here