СИНДИКАТ АПЕЛУЈЕ ДА НАДЛЕЖНИ ПОМОГНУ И САЧУВАЈУ БРЕНД ИНСТИТУТА ИГАЛО

Око 600 радника Института „Др Симо Милошевић“ и њихових породица страхује за своју егзистенцију, јер плату нису примили од краја новембра прошле године од када се налазе на принудном одмору.
Руководство Синдикалне организације се у више наврата обраћало надлежнима и од њих добијало увјеравања да постоји позитиван однос према њиховим захтјевима. Међутим, по ријечима предсједнице Синдиката др Марије Обрадовић, вријеме за чекање на рјешење је на измаку. Зато апелују на Владу и надлежна министарства да им помогну да ријеше постојећу тешку ситуацију и очувају бренд Института Игало, на задовољство и корист свих грађана ЦГ.
Из Синдиката кажу да је поражавајуће да су радници дошли у ову ситуацију.
-Институт Игало, један је од најбољих производа ЦГ, свјетски познат бренд за мултидисциплинарно бањско лијечење, које је у 2019.години приходовао више од 45% зараде са иностраног тржишта. Сигурни смо да у Црној Гори нема породице која није имала члана фамилије или блиског сродника који није био у Институту на физикалном лијечењу и рехабилитацији- наведено је у саопштењу синдикалне организације.
Подсјећамо и да је старо руководство те установе још у новембру прошле године затражило од Инвестиционо развојног фонда кредит како би исплатили зараде запосленима али и припремили Другу фазу за отварање. Како нам је недавно рекла в.д.директора Марина Делић имају сва увјеравања да ће добити тај кредит.

3 COMMENTS

  1. Šta ste se prepali ko da primate po 1.000 EUR a ne po 300 .sad kad smo maknu li lopovsku vaš dps-a biće lakše. jeste da će plate biti kao i u Srbiji oko 200 EUR ali će te ih primati strpite se malo makar pola godine dok se situacija stabilizuje ne može osvežiti tako brzo

  2. Probudili se ‘medvedici’.Zauzeti spavanjem pa se nemogu odazvati apelu Gradonacelnika gos S Katica i Dr G Komara da se pomogne Domu zdravlja i Bolnici Meljine Ali Institit ima.budnih i gladmih koji su reagovali putem e maila videa drustvenih nreza i uputili zov.za pomoc Svim relevatnim ciniocima u Crnoj Gori i donili od svih uvjeravanja od lokalne uprave nasih poslanika da se Banha nece dati na dobos Pomici ce naravno i Nova Vlada samo svi znamo da.nisu krivi za plinrazan takylin i bore se jos protiv ove bolestine i raznih opstrukcija pipika hobotnice

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here