СИНДИК: ЗА ПЛЕМЕНИТИ ЦИЉ МОТИВАЦИЈЕ НИЈЕ НЕДОСТАЈАЛО

Триатлонац из Сплита Кристијан Синдик, у протеклих седам дана трчао је седам маратона од Сплита до Тивта укупне дужине 295 километара. Послиједња рута је од Дубровника до Тивта, а у паузи на Шкверу је за медије причао о хуманитарном подухвату, током којег је са сарадницима сакупљао донације за дјечију онколошку клинику у Сплиту.

Синдик је казао да је било тешко истрчати толике километре, али за племенити циљ мотивације није недостајало.

– За ово сам се одлучио јер сам и сам био онколошки пацијент. Преболио сам метастазирани карцином тестиса и знам колико је тешка борба са тим. У посљедњих годину прича се само о једној теми, мислим да су те ствари прилично маргинализоване. Друга ствар је, између два града за која сам везан су Сплит и Тиват, одакле су ми корјени, испоставило се да има тачно седам маратона – прича он.

Синдик је трчао од Сплита, преко Рускамена, Драшница, Плоча, Стона, Орашца, Чилипа, до Шквера, одакле је наставио ка Тивту и Пинама, гдје је коначан циљ овог седмодневног маратона.

 Првобитни план је био и препливавање Верига, али је због лошег времена одустао, мада каже да му киша није сметала током трчања.

– Волим да кажем да ми не трчимо по киши, већ по цести и да нема лошег времена за трчање, већ само може бити лоше припремљен тркач. За доброг маратонца, лагана киша и када нема вјетра, идеални су услови за добар резултат – истиче Синдик.

Триатлонац из Сплита задовољан је одзивом донатора, који су куповали километар и трчали са њим на овој дионици дугој 295 километара.

Овај одважни сплитски спортиста најавио је долазак на Новску скалинаду и подсјетио да је био први тркач који је отворио ову, сада већ традиционалну, трку новским степеништем.

Уз њега свих седам маратона истрчали су двоструки финишер на тачмичењу “Иронман” на Хавајима Рикардо Кухар и триатлонц Анте Бебић, док је Хелена Була истрчала шест полумаратона и данашњи цијели. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here