Шимун: Дат је налог да се обезбиједи лож уље за болницу Мељине

Др Војислав Шимун, министар здравља

Списак есенцијалне медицинске опреме коју је потребно набавити како би процес рада и квалитет услуга у Болници Мељине били континуирани затражили су од КБЦ Котор из Министарства здравља, казао је за РТЦГ министар Војислав Шимун.

Он је истакао да је упознат са свим проблемима Болнице Мељине од текућих са недостатком гријања, до имовинско-правних односа, те казао да приватни власник, иако је био у обавези, није улагао у инфраструктуру.

-Већ смо издали налог КБЦ Котор да обезбиједи лож уље за ову годину. Алоцирана су средства из Фонда и на тај начин за ову сезону премости. Проблем улагања у инфраструктуру био био проблематичан за државу. Ако би имовинско-правни спор био ријешен негативно по државу, не бисмо могли да повратимо средства. Улажемо у мобилно, што би се могло повући у КБЦ Котор – казао је Шимун.

Улагање у инфраструктуру онемогућено је због нерјешених имовинско-правних односа, због чега ће улагање бити усмјерено набавку и осавремењавање опреме.

– Мој план је радна визита Мељинама и Игалу, гдје ћу непосредно у комуникацији са запосленима имати увид у њихове конкретне проблеме и настојати да у име Министарства ријешим, на опште задовољство, барем оно што је у домену наших могућности – наводи Шимун.

Институт Игало такође је од изузетног државног интереса. Како је нагласио, Влада се бави посебно тим питањем и креирана је радна група од представника министарства здравља, финансија и државне својине.

-Предузети кораци – ради се физибилити студија и процјена имовине, а нови кораци су да се од менаџмента затражи нови пресјек, односно ревизија стања и планира реструктурирање. У интересу нам је да обезбиједимо квалитет здравствене установе и сачувамо Институт – рекао је министар.

Министарство здравља започело је пројект мапирања постојећег и недостајућег медицинског кадра, чиме ће бити обухваћене све здравствене установе које раде у оквиру система јавног здравства у Црној Гори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here