СИ ЂИНПИНГ УПУТИО ЧЕСТИТКУ ФОРУМУ КМГ-А

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co. Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Kине.

Кинески председник Си Ђинпинг упутио је честитку Форуму Кинеске медијске групе (КМГ).

Он је истакао да ће Зимске олимпијске игре у Пекингу 2022. ускоро бити одржане, а Кина ће свијету поклонити једноставан, сигуран и узбудљив олимпијски догађај. Тема овог форума је „Уживање у технолошким Зимским олимпијским играма“. Он је изразио наду да ће гости мудро разговарати, размјењивати и дијелити искуства, те да ће пренијети олимпијски дух и заједнички промовисати развој зимских олимпијских спортова.

Први Форум КМГ-а отворен је 26. јануара у Пекингу, а домаћин је Кинеска медијска група. На форуму, организованом путем видео-везе са темом „Уживање у технолошким Зимским олимпијским играма“, учествовали су представници 145 медијских институција и међународних организација из 78 земаља и региона широм свијета.

Председник Међународног олимпијског комитета (МОК) Томас Бах је упутио честитку одражавању форума. Он је навео да је Кинеска медијска група (КМГ) савладавши многобројне потешкоће, на иновативан начин омогућила одржавање форума. „Отварањем Олимпијског канала Кинеске медијске групе (CCTV 16), одлична сарадња између МОК-а и КМГ-а достигла је нову висину“, рекао је Бах.

Председник и главни уредник КМГ-а Шен Хаисјунг је рекао да је иновација увијек главни тон и мотив. КМГ, као практичар и промотер медијских иновација, жели да са партнерима широм свијета улаже заједничке напоре, да сарађује са МОК-ом у свим погледима, како би свијету приказивала фантастичне, изванредне и одличне Зимске олимпијске игре.

На форуму су говорили и бројни представници медијских институција и међународних организација.

КМГ Форум организује Кинеска медијска група у сарадњи са Кинеским олимпијским комитетом и Пекиншком организационом комисијом, а под покровитељством Министарства науке и технологије Кине.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here