Седам Новљана у борби за медаље у Бару

Од данас до недеље  у Бару  одржава се  шампионат Балкана у карату за кадете , јуниоре и млађе сениоре. Домаћин турнира  је Карате савез Црне  Горе. 

На првенству учествује  944 такмичара из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Сјеверне Македоније, Словеније, Грчке, Румуније, Косова и Црне Горе.

Из херцегновских клубова  на Балканијади у Бару учествују  кадети Лазар Гардашевић до 52 kg, Ненад Ђуричић до 63 kg, кадеткиња Софија Микулић до 61 кkg из карате клуба Бијела.

У кадетској конкуреnцији наступа и Новљанка  Јована Дамјановић чланица Омладинца (Подгорица) која ће наступати у категорији  до 61 kg сви они такмиче се у борбама и појединачно и екипно.

Женску кадетску екипу у борбама чиниће: Софија Микулић, Јована Дамјановић, Љубица Влаховић и Уна Раковић.

На овом првенству  у јуниорској конкуренцији  учествују: Леа Марић  из Шотокан тима  у борбама у  категорија до 59 kg и њена клупска другарица  Ивана Видојевић у катама.

Један од највећих адута за прво мјесто је млађи сениор Немања Микулић члан Бијеле. Он се такмичи  у категорији до 84 kg.

Мушку екипу чиниће: Лазар Јововић, Филип Мијановић, Кристијан Божић, Душан Бијелић, Немања Микулић, Немања Јововић и Матија Бојић.

Црногорске такмичарe  воде селектори  у  борбама Слађан Микулић, Жарко Раковић, Алмир Цецуњанин и  Дејан Ивановић, а Милена Милачић и Тијана Радуловић у катама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here