САВА ХУТЕР И МАТИЈА ВУКОВИЋ ДРЖАВНИ ПРВАЦИ У ЗНАЊУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

На државном првенству у знању, које је одржано у Подгорици, најбоље резултате постигли су млади математичари из Херцег Новог.

Сава Хутер, ученик другог разреда Гимназије СМШ „Иван Горан Ковачић“ државни је првак у знању из математике за категорију ученика првог и другог разреда. Он је освојио 75 бодова, чак 20 више од трећепласираног, јер друго мјесто није додијељено, а његова менторка је професорица Жана Гардашевић.

Његов школски друг, такође гимназијалац, Лука Глушац, освојио је осмо мјесто, а ментор је проф Гојко Ђурђевић.

Још један државни првак у знању из математике је Матија Вуковић, ученик ОШ „Орјенски батаљон“ који је имао 82 бода у категорији ученика шестог разреда. Његова менторка је проф Марина Вујичић.

Међу десет најбољих у држави, по знању из хемије за основну школу, су ученици ОШ „Орјенски батаљон“ Дамјан Блануша који је освојио шесто мјесто, и Наталија Смољан, која је на седмој позицији. Њихов ментор је проф Оливер Јаковљевић.

Највећи број учесника на такмичењу из Херцег Новог је у знању из страних језика, а ко је најбољи, биће познато наредне седмице јер ће они тек одмјерити знања са вршњацима из Црне Горе на усменом дијелу такмичења. Сутра (субота, 5. март) ће се такмичити средњошколци, а у недељу (6. марта) основци!

РТХН честита побједницима и свим учесницима и жели успјех у даљем раду!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here