Састанак НТО ЦГ и локалних туристичих организација – интензиван период промотивних активности

Национална туристичке организација Црне Горе (НТО ЦГ) организовала је састанке са локалним туристичким организацијама у циљу усклађивања промотивних активности за наредни период.

Ради интензивирања неопходне сарадње између НТО ЦГ и локалних туристичких организација, одржани су састанци са директорима и представницима локалних туристичких организација приморског, централног и сјеверног дијела наше земље.

У фокусу састанака било је усклађивање маркетиншких активности и сајамских наступа на регионалном и међународном тржишту за зимску туристичку сезону, као и рјешавање проблема са којима се суочавају локалне туристичке организације.

Директорица НТО ЦГ др Ана Трипковић Марковић, са најближим сарадницима, представила је план промотивних активности за предстојећу зимску туристичку сезону и упознала локалне туристичке организације са предлозима за 2024. годину. Она се кратко осврнула на досадашње активности НТО ЦГ.

Трипковић Марковић подсјетила је да су промотивним активностима за ову годину обухваћене 34 земље, да је понуда Црне Горе презентована на најзначајнијим сајмовима, те  је организовано преко 50 студијских посјета туроператора, медија и инфлуенсера, а реализоване су и започете маркетиншке кампање.

-У фокусу даљих промотивних активности биће управо маркетиншке кампање на стратешки важним тржиштима за црногорски туризам, а до краја ове године очекује учешће на значајним сајмовима и преко 10 студијских посјета туроператора и медија.

Савјетници директорице НТО ЦГ детаљније су упознали присутне са планом активности и пројектима НТО ЦГ. Поручили су да је у току реализација маркетиншке кампање у сарадњи са највећим британским туроператором Jet2.holiday,као и кампање на глобалним платформама за резервацију смјештаја и авио карата, Амадеус и Еxпедиа, којима су обухваћена тржишта балтичких земаља и Велике Британије.

-Очекује нас промотивна кампања на онлине и ТВ каналима BBC, у периоду од 1. октобра до 31. децембра, која подразумијева емитовање спота на каналу BBC News и других дигиталних канала. Поред тога, у току је реализација маркетиншке кампање на Ессентиал Балканс на тржишту САД, коју НТО ЦГ реализује са Европском комисијом за путовања, Туристичком организацијом Србије и Туристичком организацијом Румуније“, поручили су представници НТО ЦГ.

Они су обавијестили представнике локалних туристичких организација да НТО ЦГ планира спровођење дигиталне кампање путем глобалних платформи, за коју су опредијељена значајна средства, а која има за циљ позиционирање Црне Горе као цјелогодишње дестинације са аутентичним искуством.

Представници локалних туристичких организација приморског, сјеверног и централног региона су поручили да су задовољни сезоном, али да су и даље актуелни проблеми у вези пријаве гостију, мањка смјештајних капацитета на сјеверу и недостатка инфраструктурних улагања.

На састанцима НТО ЦГ са локалним туристичким организацијама закључено је да ће се у наредном периоду даље радити на интензивирању сарадње у циљу синхронизације промотивних активности и унапређењу имиџа дестинације.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here