САРАДЊА КМГ-А И МАКАОА У ПРЕНОСУ ОЛИМПИЈАДЕ У ПЕКИНГУ

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co., Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Кине.

Кинеска медијска група (КМГ) и компанија Теледифузије Макаоа потписале су јуче у Гуангџоуу, главном граду јужне кинеске провинције Гуангдунг, нову рунду Овлашћења за пренос спортских догађаја.

Овим потезом КМГ овлашћује макаошког емитера да током Олимпијаде у Пекингу преноси Олимпијски канал CCTV-16, као и да емитује такмичења на летњој Универзијади 2022. године у Ченгдуу.

Церемонији потписивања документа присуствовали су Хе Јиченг, шеф Специјалног административног региона Макаоа и Шен Хаисјунг, замјеник начелника Одељења за публицитет ЦК КПК и председник и главни уредник КМГ-а.

Шен је у поздравној речи навео да је „Резолуција“ усвојена на шестој пленарној сједници Централног комитета 19. сазива КПК показала смјер за одржавање дугорочног просперитета и стабилности и стабилну праксу формуле „Једна земља два система“ у Макаоу. Двије стране потписивањем нове рунде овлашћења омогућују да сународници у Макаоу имају прилику да уживају у разноврсним спортским догађајима и дијеле славу и плодове просперитета и моћи домовине, подвукао је Шен.

Хе Јиченг се захвалио КМГ-у на дугорочној пажњи и подршци Макаоу. Макао очекује будућност пуну развојних шанси. Регион ће убрзати развој умјерено економске разноликости, његовати нову економску растућу тачку и заједно са Гунгдунгом сарађивати у убрзаној изградњи Зоне за дубинску сарадњу Макаоа и Гуангдунга у области Хенгћин.

Хе је изразио наду да ће са КМГ-ом наставити да продубљује сарадњу, како би се отворило ново поглавље у спровођењу смјернице „Једна земља, два система“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here