Саопштење чланова Главног одбора Синдиката управе полиције

Због најављеног, али неиспуњеног повећања плате полицијским службеницима, саопштење су упутили чланови Главног одбора Синдиката управе полиције Рмандић Игор и Жељко Пејовић.

– Понижењима полицијских службеника изгледа нема краја. Таман кад се понадају да ће макар сачувати ове мизерне плате које имају, министри им тресну нову шамарчину и тако им покажу да нису вриједни ни поштовања ни уважавања.

Како другачије тумачити помпезну најаву повећања плате од 10% коју су објелоданили министри Аџић и Дамјановић, а онда јуче примити плату која је опет смањена? Да понижење буде веће, чекало се да се уплати плата, па тек онда да се Одлука о повећању објави у Службеном листу. Честитамо, Влада је нашла начин да уштеди.

 Празна и лажна обећања, тапшање по рамену и прича „биће боље“ више не пролазе. Полицијски службеници су доведени у толико понижавајући положај да нема грађанина Црне Горе који се не пита шта ми радимо и докле смо спремни да ћутимо. Ни тренутка више, кап је прелила чашу.

Док се функционерима и неким другим службама у МУП-у плата повећава за 25% и 30% полицијским службеницима се великодушно обећава повећање ДО 10%. То значи да може бити 3% а може бити и 7% или 10%. То није однос какав полицијски службеници заслужују од овог друштва.

У циљу заштите својих права полицијски службеници су се самоорганизовали и пријавили протест испред зграде Владе за четвртак, 7.јул у 10 часова. На том скупу ће бити изнесени јасно дефинисани захтјеви са прецизним роковима за реализацију. Такође, уколико захтјеви не буду испуњени у наведеним роковима већ су разрађени модели даљих активности.

Позивамо све колеге који су тога дана у могућности да нам се придруже. Позив за подршку и учешће на протесту је упућен свим синдикалним представницима и Синдикату Управе полиције и њихов одговор очекујемо – наведено је у саопштењу које потписују чланови Главног одбора Синдиката управе полиције Рмандић Игор и Жељко Пејовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here