Шанса за незапослена лица млађа од 30 година – обука и плаћени ангажман

Центар за грађанско образовање (ЦГО), у оквиру пројекта YouthJobLink – повезивање младих и социјалних предузећа, расписао је конкурс за похађање програма неформалне обуке и плаћеног радног ангажмана за незапослене до 30 година са територије Црне Горе. Пријава је могућа до 9. октобра.

Програм обуке обухвата три модула: меке вјештине – вјештине комуникације и јавног представљања, професионалне кореспонденције, радне етикеције и припреме за интервју за посао, пројектни циклус – идентификовање друштвених проблема које је потребно адресирати, осмишљавање конкретне идеје, писање пројекта и приједлога буџета, правила имплементације пројекта, извјештавање о пројекту, као и социјално предузетништво – специфичности и предности социјалног предузетништва, положај социјалног предузетништва у Црној Гори, концепт социјалних предузећа, значај пословања у корист друштва, кратак курс о људским правима рањивих/маргинализованих група. Сва три модула биће организована у Подгорици током октобра и новембра.

Број учесника је ограничен на 40, док ће 10 учесника из групе имати прилику да стечено знање и вјештине примијене у оквиру плаћеног радног ангажмана у трајању од шест мјесеци у социјалним предузећима.

Приликом селекције водиће се рачуна и о родној избалансираности и другим различитостима, посебно кад су у питању маргинализоване групе по различитим основама.

Заинтересовани кандидати се могу пријавити слањем CV-ја и мотивационог писма на info@cgo-cce.org са назнаком „ YouthJobLink “, најкасније до 9. октобра до 16:00 часова.

Пројекат је подржала Европска унија посредством Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи Министарства финансија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here