Санација расвјете на ривијери иде планираном динамиком

У Баошићима је у току замјена стубова јавне расвјете дуж шеталишта, који су знатно оштећени након радова на колектору у овом појасу.  Иницијатива за рјешавање овог проблема потекла је од мјештана и локалне управе, а упућена ка Морском добру у чијој је надлежности приобална расјвета.

Предсједник ове МЗ, Ђуро Цвјетковић информише да радови теку планираном динамиком, а њихов завршетак може се очекивати до почетка туристичке сезоне.

Ђуро Цвјетковић, предсједник МЗ Баошићи

– Траса на којој се управо ради је у зони Морског добра, и ти радови су коначно, на радост мјештана и Ђеновића и Баошића, али и Бијеле, започети и очекујемо да веома брзо буду завршени – наводи он.

Истиче да је проблем на расвјети додатно појачан оштећењима насталим након изградње колектора на овој траси.

– НА седмичном или мјесечном нивоу имамо проблем са испадом у систему јавне расвјете у приобалном прдручју, а с обзиром да смо туристичко мјесто, препознатљиво не само у нашој држави и региону, него и у западној Европи, ово је један од горућих проблема који је било неопходно ријешити – истиче Цвјетковић.

Из МЗ Баошичи моле све привреднике , закупце плажа и пословних простора, као и власнике објеката да у сарадни са радницима испрате извођење радова на терену, како не би дошло до оштећања других каблова, цијеви и слично. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here