Санација главне пумпе колектора након празника, до тадa привремено рјешењe

У Друштву  за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре у Општини Херцег Нови, покренули су хитну набавку репроматеријала у циљу поправке оштећења у главној пумпној станици у Мељинама, која су проузроковала непријатне мирисе дуж ривијере, посебно у Кумбору и Ђеновићу.

Према ријечима директора Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре у Општини Херцег Нови Милана Зарића, ријеч је о ексцесу  на главној пумпној станици у Мељинама:

–  Од три главне пумпе  двије су потпуно избачене из функције, страдала су радна кола. Трећа пумпа ради у капацитету од 75 одсто, тако да је дошло до мање препумпања отпадних вода што је манифестовано негативним утицајем и непријатним мирисима на подручју Ђеновића и Кумбора. То се, посебно, манифестовало на потезу од зграде Мјесне заједнице у Ђеновићу до Галиота, навео је Зарић.

Радници предузећа Водовод и канализација, сутра ће обавити испирање цјевовода колектора и пумпне станице, што ће ублажити проблем:

– У току је поступак набавке материјала, за поправку квара у пумпној станици. Могло би се десити да период набавке диктира и санацију пумпи. Не знамо да ли ће то бити реализовано до Првог маја или након празника, што све зависи од набавке. Очекујемо да то што прије завршимо. Такође, у току је и набавка дијелова за сервис једне од двије пумпе које су избачене из строја и набавка потпуно нове пумпе, чиме ћемо у потпуности ријешити проблем, да се више не догађају овакве непријатне ствари, закључио је Зарић.       

Приоритет је да се на пумпним станицама  до туристичке сезоне уграде  одговарајући уређаји за филтрирање ваздуха, како би се елиминисали негативни утицаји и непријатни мириси у близини колектора.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here