Шахисткиње екипе „Херцег Нови“ треће на турниру у Игалу

У последњем 5. колу Женске лиге екипног првенства Црне  Горе шахисткиње екипе Херцег Нови  побиједиле су  Универзитет Црне Горе  (Подгорица ) 3:1   и освојила је треће мјесто на турниру у Игалу.

Пола поена  прво је у одлучујућем мечу за „Херцег Нови“ освојила на четвртој табли Нина Делевић у партији са Јеленом Нерић. Бољим  отварањем и  сигурном игром до краја партије на првој табли Интернационални мајстор Нишлијка Сандра Ђукић  је добила партију  против ФМ Патриције Вујновић и довела „Херцег Нови“ у водство од 1,5:0,5.

На другој табли и поред жестоког отпора  њене ривалке ФМ Монике Спалир ФМ Радмила Ковачевић је донијела пресудни поен  за тријумф домаћих.

У последњој партији на трећој табли ИМ Ирена Миладиновић  је ремијем са Лором Кукић  окончала меч резултатом 3:1  што је било довољно за треће мјесто  и бронзану медаљу домаћих дјевојака.

У другом мечу овог кола  „Црнкогорац“ је побједом 3,5:0,5  против Будућности обезбједио бодове за друго мјесто и сребрну медаљу. 

Побједник турнира   је Електропривреда  која је у последњем колу била слободна. Шампионску титулу  за екипу из Никшића доминатно су освојиле  бугарски велемајстор  Белосава  Крастева,  интернционални  мајстори Адела Великић и Александра Миловић  и ФМ Алена Сквортсова.

Коначни пласман: Електропривреда  12 бодова (12,5 поена), Црногорац  9 (10) Херцег Нови  6 ( 8,5) Универитетски центар ЦГ 3 (7,5) и Будућност 0 бодова (1,5 поена)

Синоћњи уручењем медаља и пехара шампионској екипи „Еектропривреде“ завшен је екипни шапионат Црне Горе за даме.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here