Шахисткиње Херцег Новог јаче за Радмилу Ковачевић

Радмила Ковачевић (Фото: ШК Херцег Нови 1949)

Послије моћне екипе у мушкој конкуренцији која се такмичи у Супер лиги Црне Горе, у шаховском клубу Херцег Нови су одлучили да формирају и јак женски састав.

Тек што је постигнут договор о сарадњи са интернационалним мајсторима Леном Миладиновић и Сандром Ђукић у шаховски клуб Херцег Нови стиже и фиде мајстор Радмила Ковачевић (39) из Београда. Ријеч је о искусној такмичарки која је постигла завидне резултате на 64 црно бијела поља.

Са 12 година је освојила друго мјесто на појединачном првенству СР Југославије, док је у убрзаном шаху освојила прво мјесто. Годину касније освојила је прво мјесто у конкуренцији играчица до 14 година на појединацном првенству СР Југославије, а затим и на убрзаном првенству.

На фестивалу младих СР Југославије 1997. године освојила је сребрну медаљу, док јој је 1998. године припало прво мјесто у конкуренцији играчица У16 и У18 на појединацном првенству СР Југославије, као и на првенству у убрзаном шаху. Омладинска првакиња Београда је 2001., а 2022. године осваја друго мјесто на појединачном првенству у брзопотезном шаху.

Ковачевић има богату међународну репутацију. На првенству Европе у убрзаном шаху 1996. године у Паризу освојила је 11. мјесто, а 1998. на појединачном првенству свијета у Оропеси Дел Мар (Шпанија) освојила је девето мјесто.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here