Шах:  Електропривреда прва, Херцег Нови трећи

Партијама последњег, петог кола  данас је  завршен  Куп  Црне Горе у шаху. У узбудљивом финишу  побједник такмичења  је екипа Електропривреде из Никшића која је у дербију кола побиједила екипу Мимозе из Тивта којој је припало друго мјесто.  На трећем мјесту је Шаховски клуб   Херцег Нови 1949  који је и без своја три велемајстора стигао до медаље а са мало спортске среће могао је  бити и на позицији више или чак бити на трону.

У једном дербију  и у једној партији у мечу Електропривреда –Мимоза стала је одлука.  ВМ Бобан  Богосављевић-ВМ МиланДрашко, ИМ Лука Драшковић- ИМ Душан Лекић  и Вук Милетић- ФМ Милош Влатковић су ремизирали  а побједу је екипи из Никшића донио ФМ Божидар Кисић који је савладао колегу по титули Момчила Раичевића. Раније  је завршен ремијем меч  Херцег Нови- Младост  2:2; ФМ Армин Мушовић-ФМ Александар Томић 0:1, ФМ Небојша Николић –ФМ Милош Милошевић 1:0, Вељко Шћекић-Драгољуб Ковачевић реми, ФМ Миомир Савић-Ђорђе Анђелић реми)  те је био познат и коначни распоред за пласман  и медаље. На осталим столовима мечеви  су завршени или ремијем или су били само формална борба за бољи пласман Црногорац (Цетиње)-Будућност  2:2, Просвјета (Подгорица)-Никшић 2,5:1,5, Цетиње-Румија  (Бар) 3,5:0,5,Зора (Подгорица)-Рудар (Пљевља) 2:2.

Коначни пласман:  Електропривреда (Никшић) 13 бодова (14,5 поена), Мимоза 10  (12,5), Херцег Нови 10 (12), Будућност  9 (13), Просвјета  9 (10,5), Црногорац 7 (12), Младост  7 (11,5), Цетиње 6 (9,5), Рудар 4 (8,5), Никшић 4 (7,5), Румија 4 (5), Зора 1 меч бод (3,5 поена).

-Иако смо играли у ослабљеном саставу без велемајстора: Ивана Шарића, Драгише Благојевића и Небојше Никчевића играли смо опуштено без императива морања. Постигли смо три побједе (Румија 4:0,  Црногорац 2,5:1,5), Никшић 2,5:1,5 ремизирали са Младости 2:2 и поражени у другом колу од Будућности  3,5:05. и с обзиром на састав ја и сви ми у клубу потпуно смо задовољни пруженим на турниру. Очекујем у јулу  на Цетињу још запаженију можда и главну улогу  на Првенству Црне Горе.  Сви играчи су пружили максимум а уз данашње играче наступио је Миодраг Ћеранић, рекао је  Миомир Савић капитен Новљана.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here