Сабиров и Томашевић побједници јубиларне Новске скалинаде

Побједници 10. јубиларног издања Новске скалинаде су чланови Триатлон клуба Херцег Нови. У мушкој конкуренцији најбржи је био руски такмичар Денис Сабиров, који је степениште од Шквера до тврђаве Шпањола прешао за 7 минута и 37 секунди. Најбржа у женској конкуренцији била је Јелена Томашевић са временом 9:07.

Скалинада која је окупила преко 200 учесника је оправдала сва очекивања, која су, како признаје један од организатора, Лукa Чупић из ТК Херцег Нови, на високом нивоу.

-Сви такмичари су рекли да је трка организована на највишем нивоу, могу само бити задовољан. Имали смо ове године и неке новитет, нове мајице које смо направили у сарадњи са Херцегновским стрип фестивалом. Преко 200 и старих и младих тркача, нових учесника, заиста сам срећан, није лако организовати овај догађај, али се дефинитивно исплатио сав труд, истакао је Чупић.

Побједница 10. Новске скалинаде, чланица ТК Херцег Нови Јелена Томашевић истуче да јој посебно драга побједа на јубиларном издању трке.

-Најбитније је свакако да је организација протекла на најбољем нивоу. Сви присутни су нас лијепо испратили, бодрили, дуж трасе је такође било навијача, сви смо под утиском и веома задовољни. Трка је кратка али интензивна и сви смо морали пружити максимум, рекла је Томашевић.

Најмлађи такмичари су били Емил Јонес и Јелисавета Чекменева, а најстарији, брачни пар Дубравка и Лазар Раић, чланови которског ПК Вјеверица. Међу учесницима је био и наш најбољи трејл тркач Саша Кулиновић.

Сваки учесник на завршетку дионице дуге 646 степеница добио је финишерску медаљу. Промотер овогодишње манифестације је једриличар, наш олимпијац, Миливој Дукић, док се за добар провод побринуо локални акустични састав Low voltage.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here