„Са oкусом соли“ Зорана Живковића – триптих медитеранског триjа Фелини, Станић и Дедић

Промоција књге књижевника и књижевног критичара Зорана Живковића „Са oкусом соли“ биће уприличена у Павиљону Градске музике, у суботу 30. јула у 20:30 сати.

Како наводе организатори, у наслову ове књиге је звук чувене пјесме познатог италијанског кантаутора Ђина Паолија „Sapore di sale, sapore di mare“, код нас позната у препијеву Арсена Дедића. И не само због тога, природно је да ову књигу извјесног сензибилитета, али и не мање важних преокупација, отвара прави медитерански триптих, и то посвећен Федерику Фелинију, Воју Станићу и Арсену Дедићу.

– И Фелини, и Станић, као и Дедић, чине медитерански трио чији утицај, ако га је заиста било, сад бих желио да је био и већи и значајнији. И то не само на мене самог, и не само на свијет који знам – забиљежио је Живковић.

Разговор са писцем водиће новинарка Данијела Ђоновић.

Организацију програма потписује координатор програма културе у Павиљону Градске музике, Ксенија Матовић, а биће реализован захваљујући подршци Општине Херцег Нови.

Зоран Живковић је рођен 1958. године у Новом Саду. Основну школу и гимназију завршио је у Бару, да би студије југословенске књижевности започео на Филозофском факултету у Новом Саду. Дипломирао је, магистрирао и докторирао на београдском Филолошком факултету. Аутор је књиге „Медитерански светионик“, за коју је 2019. године добио награду Вукове задужбине за науку.

Објавио је бројне радове у зборницима и стручним часописима, као и текстове у познатим недељницима и дневним листовима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here