Са новим рекордом Денис Труфанов одбранио прво мјесто

У организацији Триатлон клуба Херцег Нови у акварторијуму “Портоновог” јуче је одржан други “Портонови акватлон“ који је окупио 70 такмичара из Црне Горе и региона, и једног из Швајцарске. Такмичење је одржано на краћој и дужој стази; пливало се на краћој стази 250, а на дужој 1000 метара, и трчало 2,5  односно 5 километара.

На тежој стази побједник је прошлогодишњи првак Рус Денис Труфанов са временом 33,39 што је и нови рекорд, дуго мјесто је припало Антонију Гргуревићу из Котора са временом  35,14, што је било и треће вријеме Драгана Јовановића из Котора.  У мушкој конкуренцији од такмичара Триатлон клуба Херцег Нови на петом мјесту је Алексеј Маслов 40,06, осми је Витомир Милошевић 41,02, десети Предраг Петровић 41,23, Алех Павленко 42,20, Негован Станковић са временом 46,7 је 18. у мушкој конкуренцији или 21. у генералном пласману.

Код такмичарки прва је Алена Астафева са временом 41,54, друга Марија Марковић (Котор) 44,43, а трећа Нина Лаковић (Подгорица) 48,57. Пето мјесто је припало Ивани Табаковић, планинарки из Требиња која је прије пар година на Орјену имала тешку незгоду, али се успјешно опоравила, љети се бави триатлоном а зими планинарстрвом и овај наступ у Херцег Новом јој је послужио као припреме за Свјетско првенство у планинском маратону које ће ускоро бити одржано у Грчкој.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here