РОМАН „МАЛА ДОЛОРЕС“ НОВЉАНИНА ЈОСИПА ТРИПОВИЋА ПРОМОВИСАН У ЗАГРЕБУ

Херцегновски писац, аутор два романа „Кад додирнеш дно“ и „Мала Долорес“, Јосип Триповић промовисао је своју другу књигу на међународном сајму књига Интерлибер, одржаном од 9. до 14. новембра.

Триповић је за РТХН казао да је промоцију уприличио на штанду издавачке куће Нова књига из Црне Горе.

– Људи су имали прилике да ме упознају, попричају самном и добију посвету и потпис. Боравио сам на том штанду око два сата и то је за мене било једно лијепо искуство. Промовисан је и на тај начин роман „Мала Долорес“, који полако иде једним лијепим путем ка успјеху – истакао је он.

Промоције његових романа биће одржане у Загребу, као и у Бјеловару, гдје је већ резервисан и датум, 17. фебруар наредне године. Промоцију организује вијеће огранака Матице хрватске Бјеловарско-билогорске жупаније и народна књижнице „Петар Прерадовић“

Поред бјеловарске, његови романи од јула налазе се у Националној свеучилишној књижници у Загребу.

– У јулу сам добио позив књижевника из Загреба, гдје сам имао промоцију. Тада је дошло и до идеје да се моје књиге нађу у Националној свеучилишној књижници у Загребу, као и у књижници Петар Прерадовић у Бјеловару. Чим је књига завршила у Бјеловару, дошло је до иницијативе да се организује и промоција – казао је он.

Промоцију романа Јосипа Триповића у Загребу организује Заједница бокељских Хрвата, а како аутор наводи, даљи планови су дистрибуција књига ван граница Црне Горе, док су у току и преговори са једном издавачком кућом из главног града Хрватске.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here