РОМАН ЉИЉАНЕ ТОМАНОВИЋ ПОНОМАРЕВ „УМЈЕТНИК И РУЖА“ ПРЕД НОВЉАНИМА

Промоција књиге „Умјетник и муза“ Љиљане Томановић Пономарев, у организацији Секретаријата за културу и образовање и ЈУ Градске библиотеке и читаонице Херцег Нови, биће уприличена у четвртак, 23. септембра у Кући Ива Андрића.

О роману ће говорити ауторка и Ђорђе Малавразић, есејиста и културолог.

Лјиљана Томановић Пономарев је одрасла у Херцег Новом, гдје је завршила средњу школу. Дипломирала француски језик и књижевност на Филолошком факултету у Београду, усавршавала језик у Француској. Похађала је постдипломске студије из социологије културе на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Неколико година пословно је боравила у Џибутију и Мароку. Професионално је преводила са француског језика.

Књижевним радом се бави од 1995. године, а први роман „Сестра моја Ерика“ објавила је 2001. године. Након тога објавила је роман „Игре и огледала“, 2005. године. Роман „Ученица професора Џојса“, објављен 2012. године, био је у најужем избору за НИНову награду. Роман Уметник и муза објавила је 2019. године.

О њеним романима писали су филозоф и социолог Ђуро Шушњић, књижевни критичар и књижевник Васа Павковић, песникиња Босиљка Пушић, драмски писац Стеван Копривица, есејиста и професор књижевности Зоран Пауновић и многи други.

Љиљана Томановић Пономарев живи на релацији Београд–Петровац на Млави–Херцег Нови–Женева.

Почетак промоције заказан је за 19:30 сати, а обавезно је поштовање свих епидемиолошких мјера.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here