РИБОЛОВ: НОВЉАНИ ДОМИНИРАЛИ У БАРУ

ФОТО: Радио Бар

На Државном екипном првенству у риболову штапом из барке за сениоре и 1. Купу Бара у спортском риболову екипа КСР Рибар из Баошића, коју си чинили Дејан Сијерковић, Здравко Дамјановић, Марко Вујисић, освојила је прво мјесто са 15 пласманских бодова.

Екипа КСР Игало (Александар Милосављевић, Милош Дашић, Горан Боричић) са 27 пласманских бодова освојила је друго мјесто, док су трећи били Љубинко Врбњак, Данило Масловарић, Свето Кнежевић, чланови КСР Сабљарка са 43 пласманска бода.

Како је саопштено из Савеза за спортски риболов на мору, на 1. купу Бара, на којем су учествовале 22 екипе, поред тежине, вредноване су и врсте рибе.

Најуспјешнији је био „Рибар“ Баошићи са 22.010 бодова, друго „Игало“ са 18.224, а треће Делфин Будва (Дејан Бељкаш, Иван Дејановић, Александар Пејовић) са 17.628 бодова. У појединачној конкуренцији златна медаља припала је Дејану Сијерковићу („Рибар“) са 10.582 бода, сребрна Данилу Масловарићу („Сабљарка“) са 7.806, а бронзана Здравку Дамјановићу („Рибар“) са 7.578 бодова.

Пехар за највећи улов припао је Горану Боричићу, који је за четири сата риболова ухватио 7.432 грама рибе, а пехар за навећу уловљену рибу, шкрипину тежине 792 грама, Дејану Сијерковићу. Узорани технички организатори били су барски клубови „Румија“, „Пристан“, „Лампуга ВП“ и „Фри Дајверс“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here