Рестрикције воде Херцег Новом од 3. до 13. септембра због ремонта на Плату

Плат

Водовод Херцег Нови најављује да ће од трећег до 13. септембра, бити обустављено водоснабдијевање преко Плата, због санације хидротунела, због чега ће у овом периоду бити на снази рестриктивни режим водоснабдијевања потрошача.

Из херцегновског Водовода  су саоштили да су дописом Електропривреде Републике Српске, тј. њиховог зависног система  Хидроелектране на Требишњици и Хрватске електропривреде (ХЕП), погон ХЕ Дубровник обавјештени  да су ремонтне активности на енергетској опреми, укључујући преглед доводног тунела између двије хидроелектране планиране за период од 03. до 13. септембра ове године.  Из тог разлога у наведеном периоду ће бити  испражњен хидротехнички тунел Горица-Плат па тако и обустављен доток воде за Херцег Нови.

зграда Водовода

Током периода обуставе дотока воде са водостана Плат потрошачи ће се снабдијевати водом из локалних изворишта као и одређеним количинама воде из изворишта Карасовићи у Конавлима и система Регионалног водовода Црногорско приморје.

Како расположиве количине воде неће бити довољне за континуирано снабдијевање, цијеле  општине, свих висинских зона, неопходно је увођење рестриктивног режима, с тим да ће насеља Каменари и Бијела бити изван тог режима. Дистрибуција воде ће се обављати према следећем распореду:

– насеља од Суторине до Савине од  7.00 до 09.00  и од 19.00 до 21.00 часова
– насеља од Мељина до Бијеле  од 5.00 до 07.00   и од 17.00 до 19.00 часова
– насеља Бијела и Каменари ће имати континуирано водоснабдијевање водом из Регионалног водовода
– насеље Жвиње ће се снабдијевати цистијерном по потреби као и друга насеља која из техничких разлога не могу добити воду.

Контакт телефони за наручивање цистјерне: 067 213 810 и 067 166 342.

Вријеме трајања водоснабдијевања директно зависи од положаја потрошача у односу на припадајуће резервоаре.

Из Водовода, моле потрошаче да максимално рационално користе воду, како би исту могли испоручивати по распореду водоснабдијевања. А посебно молимо власнике базена за пливање, да у овом периоду не врше пуњење или допуњавање својих базена водом из система.

Надају се да ће радови на ремонту постројења и хидротехничког тунела бити завршени прије предвиђеног рока а тиме и рестриктивни режим водоснабдијевања бити краћи од планираног, саопштено је из ДОО Водовод и канализација Херцег Нови.

 

 

 

3 COMMENTS

  1. Ah steta, trebali su ovo sad u Avgustu kad je ovaj vrući talas da gorimo na 40c i da polivamo jedno drugom iz boce. To bi bilo pravo. Pretpostavljam da će i ono postrojenje za obradu otpadnih voda u Meljinama da dane dušom malo, radio je naporno ove sezone!

  2. Pa zar ne mozete da dogovorite da se ti remonti odrade u oktobru ili novembru npr… na ovaj nacin pokazujete neverovatno nepostovanje prema turistima koji dolaze u HN, ali i nepostovanje prema sebi samima, jer je slika koja ostaje nestvarno ruzna! Popravite to, popravite se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here