Репрезентација Црне Горе испустила побједу

Foto: Vaterpolo savez CG fb

Завршавајући тродневне заједничке припреме у Будви вечерас су ватерполо репрезентације Црне Горе и Хрватске, одиграле пријатељску утакмицу. Послије велике борбе славила је селекција Хрватске са 10:8 (0:3, 4:2, 2:2 4:1). Може се рећи да су изабраници Владимира Гојковића испустили побједу.

Све је добро почело за домаћу селекцију која је одлично отворила меч. Добили су прву четвртину са 3:0, а репрезативци Црне Горе у том периоди одлично су играли у одбрани и у нападу. Међутим, изабраници Ивице Туцака који су знатно искуснији јер играју у екипама Југа и Јадрана из Сплита, Младости из Загреба, а учесници су и Лиге шампиона.

Репрезентација Црна Гора је на полувремену водила са 5:4, а затим 7:4. На крају три четвртине резултат је био 7:6, али млади играчи из Јадрана, Приморца и Будве којима је Гојковић пружио шансу нијесу имали рецепт да зауставе искусније Хрватске играче. Серијом 4:1 у последњој четвртини пораз су претворили у побједу.

Стријелци за Црну Гору су: Мартин Гардашевић и Ђорђе Станојевић по два, Урош Вучуровић, Јован Вујовић, Марко Мршић и Аљоша Мачић по један.

Голове за Хрватску, постигли су: Лорен Фатовић, Јерко Маринић Крагић и Јерко Пенава по два, Филип Кржић, Дарио Раковац, Марко Жувела и Матијас Бијака по један.

За селекције Црне Горе и Хрватске ове припреме су почетак рада за турнире FINA Свјетског купа, који су на програму у Подгорици односно Загребу средином марта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here