Реконструкција старог жељезничког моста у Зеленици

Међу бројним инфраструктурним пројектима у нашем граду Јавно предузеће за управљање Морским добром планира реновирање старог жељезничког моста у Зеленици, а биће направљено и ново шеталиште.   

Према ријечима предсједника Мјесне заједнице Зеленика – Кути Илије Ковачевића, стари жељезнички мост у Зеленици добиће нови изглед и функцију, док ће у наставку приобалног дијела ка Змијицама становници овог дијела града добити шетачку стазу. Пројекат ће бити реализован у сарадњи са Морским добром.  

– Ми иначе имамо пјешачке прелазе на магистрали поред школе. Није овај дио сигуран за дјецу. Морско добро има план санације Жељезничког моста и изградњу потпорних зидова у кориту Опачице. Ту је планирана једна мала пасарела , тако да дјеца не би долазила на магистралу. Наша обавеза је остала да измакнемо водоводну цијев, која је испод моста, да би се висина моста подигла. Умјесто садашњих трачница ишао би нови ниво моста. Мост би био стављен у функцију и тај дио ријеке би могао да буде искоришћен као мала марина. На крају првог нивоа воде био би мостић, односно, пасарела, гдје би дјеца, не прелазећи на магистралу стизала до школе, објашњава Ковачевић.

Он напомиње да су у овој години планирани радови, као и изградња шеталишта од Жељезничког моста до Змијица. У другој фази је пројектовање и израда шеталишта од Змијица до Кумбора и тај пројекат би коштао око 35 000 еура.

Зеленици је неопходна реализација и других инфраструктурних пројеката, за које Kовачевић, вјерује да ће бити остварени  у договору са локалном управом и Јавним предузећем Морско добро.

1 COMMENT

  1. Ovaj most je zreo za staro gvožđe! More ga je nagrizlo i jednostavnije je napraviti novi most – ako je upravo tu i potreban… Imam utisak da će ga samo premazati bojom i to proslaviti kao da je pobjeda na Vimbldonu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here