Реконструисано дјечије игралиште у Парку Светог Леополда

Дјечије игралиште у централној урбаној зони Херцег Новог, уз Његошеву улицу, реконструисано је кроз ЕУ пројекат “Wоnder”. Пројекат је реализовала Туристичка организација Херцег Нови.

Протеклих дана завршени су радови на уклањању оштећеног пластичног мобијара, уређена је подлога и постављена дрвена комбинована справа која се састоји од кућице, љуљашке, тобогана и пењалице. Све је постављено у складу са ЕУ сигурносним и еколошким стандардима за овакву врсту опреме за дјецу на отвореном, а уговорена вриједност радова износи 19.800 еура.

Ово је још једна у низу активности које локална Туристичка организација спроводи кроз ЕУ пројекат “Wоnder” у циљу препознавања Херцег Новом као дестинације погодне за боравак дјеце и породица. Пројекат је одобрен у оквиру програма „Адрион“ и траје до 31.01.2023. године.

Техничка документација за предлог реконструкције дјечијег игралишта урађена је у сарадњи са Агенцијом за изградњу и развој Херцег Новог, на иницијативу Мјесне заједнице Херцег Нови, а на основу одобрења које је издала локална управа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here