Регата „Бокешка острва“ стартовала из Портонови марине

Трећа регата „Бокешка острва“ почела је данас из Портонови марине, у организација Портонови Јахт клуба.

Овај тродневни догађај још синоћ је окупио учеснике на традиционалном дружењу коју претходи једрењу Бококоторским заливом. И поред јаког вјетра, данас је тридесетак једрилица испловило ка острвима Госпа од шкрпјела и Свети Ђорђе надомак Пераста, а затим се вратили у мирне воде марине у Портоновом.

Менаџер Портонови марине, Никола Бановић, казао је да је ово најпосјећенија регата у Црној Гори, које је већ постала традиција.

-Ово је њено треће издање, са три ноћи дружења и два дана једрења. Пријавило се доста једрилица упркос чињеници да је вјетар мало јачи него што би требало да буде, па нису могли они најмањи једриличали да дођу. С друге стране, добили смо доста позива од других једриличара чије су једрилице и даље вани и неспремне за једрење. Но, то није омело остале па имамо око 30-ак једрилица ове године, казао је он.

Истиче да су једриличари веома задовољни, и додаје  да  су имали за циљ афирмацију једрење, дружење и љубави према мору. Напомиње да су имали  прилику да угосте једриличаре из Италије, из Барија, који су дошли у великом броју.

-Веома смо задовољни попуњеношћу Портонови марине. Показатељи нам говоре да ће ово љето бити веома добро за нас с аспекта јахтинг туризма. Тренутно постоје турбуленције на тржишту, али смо задовољни. Све је већи број једриличара – али и наутичара уопште – који из Портоновог носе веома лијепе импресије и то је најбољи маркетинг. Они шире позитивну причу о квалитету услуга које овдје пружамо. Већина наших клијената стално долазе и препоручују нас пријатељима, и то је оно најбоље што нам се управо дешава, рекао је Бановић.

Предсједник Једриличарског клуба „Јово Дабовић“ из Баошића – и уједно најстаријег оваквог удружења у Боки, Симо Дабовић казао је да се ова регата не смије пропустити зато што је, према његовом мишљењу, једна од љепших регата.

-Сваку овакву манифестацију треба подржати. Једрење у Црној Гори је било спало „на танке гране“, али видим да се то сада враћа. Све је више ентузијазма па се надам да у будућности можемо све више очекивати оваквих догађаја, рекао је он.

Он се том приликом захвалио Портонови ризотру који им, како је казао, увијек изађе у сусрет.

Извор: Медиа биро

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here