Редовно радно вријеме вртића у Херцег Новом

Вртићи ЈПУ “Наша радост” подржавају штрајк, уз обезбијеђен минимум процеса рада, по уобичајном радном времену од 6.30 до 16.30.

Према ријечима директорице Тамаре Живановић, као дјелатност од јавног интереса, у вртићима морају обезбједити минимум процеса рада.

Тамара Живановић

-То подразумјева пријем, смјештај, исхрану и здравствену заштиту дјеце која долазе у вртић. Васпитачи нису у обавези да одрађују васпитно-образовни рад, односно усмјерене активности са дјецом, које су иначе обавезни да реализују свакодневно, да за њих праве планове и да то евидентирају у дневницима рада, појаснила је Живановић.

Родитељи су, као и колектив на вријеме обавијештени о правима односно правилима вртића у случају штрајка, додаје Живановић.

– Једнако као што сам ја морала бити упозната са законским одредбама, на вријеме су добили обавјештење. У комуникацији сам са савјетом родитеља, који су, такође, добили обавјештење да ће вртић радити уобичајено, казала је она.

У цијелој ситуацији која је погодила црногорско школство, највише испаштају дјеца, истиче Живановић.

-Оваквим начином функционисања доводимо прије свега дјецу из основних и средњих школа, којима је образовање јако потребно. Сви знамо гдје су наша дјеца у ПИСА истраживањима и проналазимо начине како да подигнемо рејтинг. Међутим, не постоји разумијевање и тешко је разговарати о овој теми, али сматрам ако се нису испоштовале законске одредбе, да као просвјетна заједница и неко ко би требао бити примјер нашој дјеци и цијелом друштву, да се могло неким правним путем тражити права која су им загарантована колективним гранским уговором, истакла је Живановић.

Подсјећамо, радно вријеме вртића ЈПУ Наша радост је од 6:30 до 16:30 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here