РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКАТА У МЗ БАОШИЋ ТЕЧЕ ПЛАНИРАНОМ ДИНАМИКОМ

У мјесној заједници Баошићи у току је изградња заштитне бетонске ограде дужине 120 метара, а у плану је побољшање канализационе мреже, као и асфалтирање појединих улица.

У сарадњи са локалном управом ова Мјесна заједница инвестираће 4 хиљаде еура за изградњу бетонског зида, прича за РТХН предједник Ђуро Цвјетковић

– Ријеч је о заштитној бетонској огради дуж бујичног потока, од магистрале ка норвешком насељу, у дужини од 120 метара. Пројекат је уврштен у план и програм Мјесне заједнице Баошић. Очекујемо да посао буде готов у нарендиних 10-ак дана, а динамика умногоме зависи од временских прилика – наводи он.

Ускоро је почети и наставак радова на побољшању канализационе мреже у више баошићких насеља.

– Очекујемо да локална самоуправа, по већ потписаном уговору са извођачем, уплати авансни дио, за израду примарног крака фекалне канализације у Доњим и Горњим Водицама. Завршени су и ревидовани пројекти за ту улицу, али за секундарне краке, а при крају је и пројекат за фекалну канализацију у улици Четврта баошићка, а будућа Капетан Штумбергера – казао је Цвјетковић.

Осим побољшања канализационе инфраструктуре, до краја године у плану је и асфалтирање неколико улица у овој мјесној заједници.

– Сразмјерно законским прописима које морамо да испоштујемо, очекујемо да ћемо током ове године започети бројне пројекте, као и асфалтирање улица у норвешком насељу и у Улици палих бораца – информише Цвјетковић.

Мјесна заједница упутила је иницијативу за помоћ у реализацији ових пројеката ка локалној самоуправи, на чију подршку, како кажу, увијек могу рачунати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here