Реаговање Редакције РТХН на пријетње упућене дјетету колеге Синише Луковића

Редакција РТХН стоји уз Синишу Луковића, колегу, а на жалост није једини, који неријетко трпи вријеђања, нападе чак и покушаје физичког обрачунавања. Стоји свим срцем, данас јавно, јер је неко прешао границу и запријетио његовом дјетету.
Нећемо Луковића бранити порукама на које сте навикли, а које на жалост не дају резултата, попут оне да је слобода говора темељ сваког демократског друштва. Нећемо ни чињеницом да су случајеви напада на представнике медија у Црној Гори све чешћи, а некажњени. Али хоћемо колегијално, професионално и људски.
Нема те невоље у којој новинари нису бар покушали да помогну. Живе са својим градовима и суграђанима и осјећају сваки њихов дамар, подијеле сваку радост и тугу, пораз и побједу. Kао јавне личности спремни су да бране своје ставове и да граде виши праг толеранције. Али, када неко заборави све људско и запријети дјетету – онда морамо да се огласимо и захтијевамо хитну и озбиљну реакцију надлежних и широку подршку колега, без обзира на све различитости па и различитости мишљења са којима живимо.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here