Расписан трећи тендер за реконструкцију Његошеве улице

Након два неуспјела, Општина Херцег Нови расписала је нови тендер за реконструкцију дијела Његошеве улице, од зграде Општине до бившег хотела Рудник. Ријеч је о изузетно значајном пројекту којим ће дио главне улице у Херцег Новом бити реконструисан и уређен.

Главни пројекат је израдила Агенција за изградњу и развој града, а реконструкција подразумиева грађевиснке радове, размјену водоводне, канализационе и атмосферске мреже, изградњу пјешачке стазе, аутобуског стајалишта, поплочавање, асфалтирање и озелењавање.

Према ријечима директора Агенције за изградњу и развој града, Александра Ковачевића, након два неуспјела тендера, расписан је нови, који подразумијева већу цијену камена којим ће бити комплетно поплочавање улице.

-Тендер до сада није успио јер фирме морају имати изузетне референце, а оне које су се могле јавити већ су имале уговорене послове. У неформалном разговору са њима и разматрању самог тендера, увидјели смо да је цијена камена неадекватна за реализацију пројекта. Цијена је сада увећана, већ имамо инересовања за трећи тендер. Надам се да ће овај тендер проћи, јер је овај пројекат врло значајан, али исцрпљујућ. Такође, требала је и сагласност Управе за културна добра, јер је Његошева заштићена улица, истакао је Ковачевић.

Процјењена вриједност радова је 1,3 милиона без ПДВ-а, информише Ковачевић.

-Разлика у цијени у односу на претходне јавне позиве је оквирно 100 хиљада еура. И садашња цијена је на ивици оперативности, али задовољавајући, макар према повратним информацијама свих фисми са којима смо разговарали, да би осјетили пулс тржишта, да видимо шта је реално, јер није поента расписивати тендере а да се нико не јавља на њих, казао је Ковачевић.

Тендер је отворен до 25. марта, док ће радови када буде изабран извођач, почети у другој половини септембра, информише Ковачевић, како не би било прекида током сезоне.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here