Расписан нови тендер за израду студије стања лукобрана луке Шквер

Градска лука на Шкверу

ЈП Морско добро расписало је тендер за избор извођача за израду студије са потребним подлогама за санацију – реконструкцију лукобрана Градске луке Шквер. Процијењена вриједност јавног позива је 33 хиљаде еура без ПДВ-а.

Како је наведено у техничкој спецификацији, израда документа обухватиће израду хидролошких, хидрометеоролошких и маритимних студија.

Изради студије претохдиће геодетско снимање терена, геотехничко истраживање и израда хидролошких, хидрометеоролошких и маритимних подлога.

Рок важења понуде је 100 дана од дана отварања понуда, док је рок за извршење уговора 180 календарских дана од дана потписивања.

Јавни позив је отворен до 24. маја, за када је заказано отварање понуда у 13 сати.

Локација обухвата дио око 150 метара дужине (почетна тачка истраживања је око 30m дужних од почетка лукобрана до тачке око 20m дужних пред крај лукобрана) и припадајућег акваторијума у дужини од око 10m око обале лукобрана.

Из Морског добра предлажу да се у оквиру геодетског истраживања је да уради најмање 5 бушотина, на метар од лукобрана на дубини 10 до 15 метара. У зони ресторана потребно је урадити најмање двије истражне бушотине.

Из Градске луке у више наврата су истицали да је лукобрану потребна хитна санација. Како је за РТХН раније казао директор Божо Укропина, дио камених блокова више није на свом мјесту, већ је пао или попустио, због чега већи плимни таласи, кад је југо, пребацују пристаниште. У лукобран није улагано преко 60 година.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here