Расписан Јавни оглас за избор оператера за унос података са пописа, резултати 25. јануара

Управа за статистику – Монстат расписала је Јавни оглас за избор оператера за унос података прикупљених Пописом становништва, домаћинстава и станова у 2023. години.

Према условима за одабир, пријављени кандидат мора бити држављанин Црне Горе, пунољетно лице са најмање завршеном четворогодишњом средњом школом, као и да је незапослен или је студент. Предност при одабиру имаће особе које имају искуство у попису или искуство у спровођењу статистичког истраживања, саопштено је из Монстата.

Све детаље у вези са огласом заинтересовани кандидати могу преузети са сајта Управе за статистику: www.монстат.орг

Управа за статистику једина је надлежна институција за објаву резултата пописа, сходно Закону о попису. У том смислу јавност је већ информисана да ће прелиминарни резултати пописа бити објављени 25. јануара 2024. године.

Објаве података пописа од стране било које друге организације, појединца или медија представљају дезинформисање јавности и стварају конфузију код корисника. Стога, из Монстата апелују на све заинтересоване актере у овом процесу да се суздрже од објаве било каквих података пописа уколико њихов извор није Управа за статистику.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here