Завршетак радова на шеталишту у Игалу у наредних пар дана

Динамика радова реконструкције и санације дијела Обале Николе Ковачевића је, на инсистирање локалне управе, у претходном периоду појачана.

Како информише предсједник Општине, Стеван Катић дионица је комплетно бетонирана, један дио је и поплочан. Када је ријеч о роковима, радови касне због неповољних временских прилика.

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

– Рок за завршетак ове прве дионице, према уговору, био је до 19. маја, али без кишних дана. Ако узмемо у обзир те кишне дане, рок је продужен до 7. jуна, од тада можемо рачунати колико је кашњење у самом завршетку радова – наводи он.

За очекивати је, како истиче, да извођач приведе крају радове на овој дионици у наредних неколико дана.

– Да се шеталиште стави у функцију, постави јавна расвјета, поплоча у комплету и да на тај начин имамо оно што смо и очекивали – уређено шеталиште. Људи, који дођу и виде квалитет радова, односно поплочавања, сви су одушевљени, јер ови радови су допринијели једном новом квалитету туристичке понуде Игала – сматра он.

Катић је позвао грађане на стрпљење, јер увијек се током реализације капиталних пројеката провлаче примједбе да посао мора брже да се завршава.

– Ово што сада радимо, радимо за минимум 50 година. Људи врло брзо забораве како је то изгледало, колико је било рупа по шеталишту, како су изгледали канделабери кроз центар Игала, од стубова од којих су неки били 6, неки 12 метара, дрвени, бетонски, неки са металних стубова, други са објеката… што је била срамота за Игало. Нико се није сјетио да је то требало урадити у неком претходном периоду – истакао је предсједник Катић.

Реализацијом овог пројекта Иглао ће добити уређену и поплочану пјешачку комуникацију, одвојену фекалну и атмосферску канализацију, а први пут биће постављени и потапајући стубићи, како би било ограничено кретање возила, које ће бити дозвољено само уз специјалне дозволе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here