Радници Вектра Боке траже дјелимично укидање привремене мјере ради наплате потраживања

Радници Вектра Боке, који су у сталном  радном односу у тој компанији, нису примили 24 лична дохотка. Није им уплаћен ни стаж за седам година. Данас су се окупили испред хотела Игало,  који је требало да буде продат у априлу ове године, на основу правоснажне пресуде у корист бивших власника земљишта, а од које би била исплаћена њихова потраживања.

Од наплате за сада нема ништа јер је  на захтјев НВО Бивши радници Вектра Боке стављена  привремена мјера забране продаје имовине компаније а самим тим и хотела Игало, подсјетио је некадашњи предсједник Синдиката Вектра Боке Војин Миљанић:

–  Продајом хотела Игало радници би требало да буду у потпуности намирени, . Општина која потражује око 1,9 милиона еура, држава 2, 3 милиона за доприносе, породица Ацовић преко четири милиона, а садашњи радницима би било исплаћено 17 плата, казао је Миљанић.

Фото РТХН: Војин Миљанић

У Вектра Боки још увијек је запослено 16 радника не рачунајући менаџмент. Миљанић каже да је у септембру 2021. добио радну књижицу али је њега и колегу суд вратио на посао у новембру 2022. године

-Још увијек нисмо враћени на посао иако фирма плаћа казне за то, навео је Миљанић.

Парадокс је, како каже,  што је један од повјерилаца зауставио продају хотела, што, према ријечима Миљанића, до сада није забиљежено:

-Стојим поред хотела који је од 2010. затворен,  запуштен, руиниран. Умјесто да овдје сада врви од људи и машина и да за годину, двије имамо хотел који ће радити, нас неколицина радника се окупила да искажемо своје проблеме, казао је Миљанић.

Радници, бивши и садашњи, су стечајном судији и привременом стечајном управнику упутили захтјев за дјелимично укидање привремене мјере. Тај захтјев је, по ријечима Миљанића, подржало око стотину радника а није проблем, поручује прикупити још. Рочиште за увођење стечаја у Вектра Боку заказано је за почетак новембра.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here