ПВК Јадран слави првих 100 година: „Јадранове легенде“ 8. јула на Шкверу

Пливачки ватерполо клуб „Јадран“ из Херцег Новог ове године обиљежава вијек постојања и успјешног рада, програмом „Првих 100“. Централна свечаност биће одржана 8. јула на базену Шквер, а програм ће почети 2. јула, када ће се на новској Тори завијорити застава ПВК „Јадран“.

– Подизање заставе на тврђави која је симбол града, пратиће отварање изложбе фотографија на отвореном – „Јадранових првих 100“. Изложба ће бити постављена у центру града, у пјешачкој зони Његошеве улице, гдје ће кроз фотографије, снимљене у периоду од 1922. године до данас, бројним пролазницима свједочити о богатој историји, развоју и успјесима клуба који је био 17 пута државни првак у ватерполу, 16 пута освајач националног ватерполо КУП-а, два пута освајач Регионалне ватерполо лиге, освајач турнира Европских градова, вицешампион Европе и финалиста Еуро Купа, као и 14 пута екипни државни првак у пливању. Почетак овог програма заказан је за 2. јул у 10 часова, на Тргу Николе Ђурковића.

Централни моменат обиљежавања великог јубилеја биће ватерполо утакмица „Јадранове легенде“, 8. јула на базену „Јадран“ на Шкверу са почетком у 19 часова.

– Бројни бивши играчи, они који сада наступају за Јадран, многи који су поникли у овом клубу и каријеру наставили широм свијета, као и најмлађи полазници Јадранове ватерполо школе заједно ће наступити у ревијалном мечу, који ће на симболичан начин повезати славну историју и свијетлу будућност овог клуба. Били сте уз нас све ове године, очекујемо вас и на прослави Јадрановог 100. рођендана. Обиљежићемо велики јубилеј сјећајући се побједа, успјеха и људи који су градили „Јадран“, а једнако и славећи оне који су његова будућност. Стари и млади Јадранаши, драге Новљанке и Новљани, пријатељи клуба, сви љубитељи ватерпола и пливања, дођите да заједно прославимо Јадранових првих 100, позивају из клуба са Шквера.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here