ПУТ КА ТРЕБИЊУ У МЈЕСТУ КОТОБИЉ ОПАСАН ЗА ВОЖЊУ

Све већа оштећења су на дионици пута Мељине – Петијевићи у мјесту Котобиљ.  У дужини од око 60 метара дошло је до улегнућа услијед дјеловања подземних  вода  а та дионица још увијек није санирана. Како су нам раније казали из фирме Фортис Монт која је задужена за одржавање пута Мељине –  Ситница неопходно је извести радове којима би учврстили коловоз и спријечили даље клизање тла.

Пут је у неколико наврата саниран, прије двије године уграђена је  такозвана бетонска плутајућа плоча, која се помјерила , усљед дејства воде у близини пропуста за одводњу ,  што је  проузроковало клизање тла и нестабилност тога дијела коловоза.  Међутим подземне воде раде и та дионица постаје опасна за возаче.

Из МЗ Камено – Жлијеби  неколико пута су се обраћали Општини Херцег Нови и концесионару, фирми „Универзал Монте“  да санира ту дионицу и изгребе асфалт у неколико кривина у којима се  често дешавају саобраћајне незгоде али по ријечима предсједника те МЗ Горана Становчића, није било одговора.

Становчић  истиче да је пут  ка Требињу  оживио села у залеђу али да се он мора и редовно одржавати. Позвао  је представнике Општине и концесионара да што прије ријеше проблем и доведу пут у стање које није опасно за вожњу.

Начелница комуналне полиције Марија Бошковић је казала да је Комунална полиција јуче изашла на терен и наложила фирми Универзал Монте да санира оштећену дионицу. Након тога је, наводи Бошковић,  фирма Фортс Монт насула поменуту дионицу. Питања смо прослиједили и компанији Универзал Монте међутим до објављивања информације нису стигли.

Пут у дужини 12, 5 километара изграђен је 2008. године када је постављена и наплатна рампа на Ситници.   Уговор између Општине Херцег Нови и београдске компаније „Универзал Холдинг“  је потписан по БОТ ситему (изгради, користи и пренеси).  Управљачка права  Универзал Холдинг је пренио на фирму основану у Црној Гори Универзал Монте.   У изградњу пута уложено је око 18, 5 милиона еура а инвеститор је добио концесију, односно право наплате путарине на 20 година.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here