Прво мјесто за Жељка Дабовића на „Божићној трци“ у Дубровнику

Новљанин Жељко Дабовић, члан Атлетског клуба Спарта побједник је „Божићне трке“, која је данас одржана у Дубровнику у организацији Триатлон клуба Дубровник.   

Трка на 10 километара је имала око 50 финишера а сама рута трчања је пролазила дубровачком обалом са стартом у луци Груж. Дабовић је стазу претрчао за 35 минута и 28 секунди чиме је уједно оборио рекорд који је до сада држао Анте Живковић, један од најбољих хрватских атлетичара,

Други је био Жељко Цота члан АК Сплит  са минутом и 22 секунде заостатка за побједником, а трећи домаћи такмичар Горан Пулиг  из Триатлон клуба Дубровник, који је за побједником заостао четири минуте и 51 секунду.

У конкуренцији жена побједница је Кармен Фабрис, чланица  АК Пула  која је побиједила  с временом 48 минута и 46 секунди, сребро и бронза су отишли  у Котор, освојиле су их Марија Марковић (49 минута и 40 секунди) односно Тамара Вучиновић (56 минута и 4 секунде).

-Сјајна трка, прије свега једно лијепо дружење. Захвалио бих се организаторима на гостопримству и одлично организованој трци. Било је право уживање, дуж саме руте смо имали подршку са свих страна навијача, Након трке услиједило је заједницко дружење и сумирање утисака након успјешно завршене атлетске сезоне, казао је Дабовић.

Награде и пригодне поклоне за првопласиране такмицаре уруцио је Данијел Марушић секретар ТК Дубровник.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here