ПРВИ ЛЕТОВИ НОВЕ АВИО-КОМПАНИЈЕ КА БЕОГРАДУ, ЉУБЉАНИ И ФРАНКФУРТУ

Авиони нове црногорске авио-компаније ТоМонтенегро, полетјеће до 1. јуна с почетном мрежом одредишта Београд, Љубљана и Франкфурт, најављено је из Министарства за капитална улагања.

-Ове руте су потврђене и сигурне. На основу ограничења уласка и доступности мјеста, биће израђен коначни возни ред. Такође ћемо сигурно имати услуге за Београд и из Подгорице и из Тивта. Управа преговара о потенцијалним додатним дестинацијама, а коначни распоред биће објављен сљедећих дана – рекао је државни секретар Зоран Радуновић и истакао да постоји велико занимање словеначких туроператора за летове из Љубљане.

Први авион нове црногорске компаније сервисиран је у Братислави и превезен трајектом до Мастрихта, гдје ће бити обојан у нове боје превозника, које тек треба да буду објављене.

– Тачан датум првих летова још није утврђен. Летови могу започети чим се први авион врати из лакирнице, што се очекује ових дана. Сигурно ћемо покренути до јуна – рекао је Радуновић.

ТоМонтенегро је прошле недјеље добио сертификат авионског превозника, који му омогућава почетак рада.

Бивши Монтенегро Аирлинес извршио је посљедњи лет 25. децембра 2020. године, након што је влада утврдила да више нема средстава да одржи задужену компанију у животу.

Београд је био најпрометнија и најпрофитабилнија рута Монтенегро Аирлинеса. У 2019. години црногорски превозник, заједно с Аир Сербијом, превезла је 548.679 путника између Београда, Подгорице и Тивта.

У 2020. години та је бројка износила 154.677 путника, упркос томе што су летови били обустављени на пет мјесеци због пандемије коронавируса.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here