ПРВИ КОРАЦИ КА РЕАЛИЗАЦИЈИ ВИШЕМИЛИОНСКИХ ИНВЕСТИЦИЈА

Управа јавних радова расписала је тендере за обилазницу око Херцег Новог, приступну саобраћајницу за аутобуску станицу у Игалу и санацију пута Крушевице – Врбањ.

У Херцег Новом ће током ове године бити реализовано неколико пројеката који се преко Управе јавних радова финансирају из државног буџета, укупне вриједности 12 милиона еура.  Како је информисао директор Управе јавних радова Боро Лучић, неколико тендера расписано је данас.

-За санацију пута Крушевице – Врбањ је опредијељено преко пола милиона еура, тако да ћемо коначно моћи да га асфалтирамо, чиме ће се Врбањ, Орјен и остала села која се налазе на том правцу, напокон приближити приморју и моћи ће на прави начин да се валоризује све оно што Орјен има да понуди. Сигруни смо да ћемо у наредном периоду исто то урадити и са путевима од Каменог према Ублима, рекао је Лучић.

Како даље наводи, расписан је тендер за приступну саобраћајницу за аутобуску станицу у Игалу.

– Одлукама општине Херцег Нови је то већ ријешено, те је ово почетак градње аутобуске станице. Надам се да ћемо у року од мјесец до мјесец и по расписати тендер и за изградњу саме аутобуске станице. Планирано је да се ради из двије фазе. Циљ је да завршимо прву фазу прије сезоне, а онда би се послије сезоне наставили радови на саобраћајници и почели радови на аутобуској станици, казао је Лучић.

Додаје и да је годинама актуелан пројекат заобилазнице око Херцег Новог, али до реализације тек сада долази, јер је, као каже, расписан тендер за пројектовање једног дијела будуће брзе саобраћајнице, која креће од Суторине до Зеленике. Осим овог пројекта, сутра ће бити расписан и тендер за изградњу водовода на полуострву Луштица.

-Овај пројекат ће послије дуго времена бити други велики пројекат који Управа јавних радова покреће на Луштици, јер смо већ расписали тендер који је завршен, очекујемо да прође правне формалности да можемо да потпишемо и уговор за изградњу новог пута на Луштици, закључио је Лучић.

Подсјећамо, Управа јавних радова је до 2024. године за Општину Херцег Нови издвојила 80 милиона, а први пут је капиталним буџетом обухваћен и дио Луштице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here