Први гости у хотелима компаније Царине, потражња већа него прошле године

Хотел Кумбор

Компанија Царине отворила је  хотеле Кумбор и Делфин у Бијелој, у које су стигли први гости, док ће хотел Парк бити на располагању гостима од 29. фебруара.

Први гости већ су стигли, али значајну попуњеност у хотелима компаније Царине очекују до почетка марта, казао је гостујући у Новском јутру, власник компаније Царине Чедомир Поповић:

Чедомир Поповић

– Ако се по јутру дан познаје, онда је је почела врло добро, чак мислим да ће бити и боља. Нама је реално прошла година била рекордна. По садашњој ситуацији, по распродатим капацитетима, биће боља него прошле године. Први гости су стигли, у хотел Делфин прије четири дана, Кумбор смо отворили прекјуче, Парк у Бијелој отварамо за шест дана. Наши хотели укупно имају близу 800 соба. До првог марта биће попуњеност до 90 одсто капацитета, најављује Поповић.

У односу на прошлу годину цијене су кориговане за 10 одсто:

– Зато и кажем да ће бити и веће цијене. Гости су Французи, Њемци, из Велике Британије, Аустријe. Kлијентела је старија, која пуни предсезону и постсезону. Имамо друге туроператоре који пуне у јеку сезоне и ове године имамо већу потражњу него прошле године. Примјера ради, велики француски туроператор, који је прошле године пунио 80 соба, ове године ће 180 соба. Тражи се више капацитета. Све ово значи да је Црна Гора привлачна туристичка дестинација, сматра Поповић.

Херцег Нови и Црна Гора имају све предиспозиције да буду још популарнија дестинација:

– Мислим да нема боље дестинације што се тиче туризма. Херцег Нови је привилегован и због окружења, близу смо Дубровника, аеродрома Чилипи и Тиват. Додатни изазов су велике гужве на граничним прелазима током љетњих мјесеци. Проблем је саобраћајна инфраструктура, што нам гости у сезони путују  30 км и по шест сати. Покушавамо да се адаптирамо и прилагођавамо ситуацији. Увођењем својих превозника овог хотелског ланца, не само што потпуњавамо услуге, већ омогућавамо да гости што лакше стигну до хотела. По мени је Херцег Нови најљепши град у Црној Гори и има изузетну перспективу. Са локалном самоуправом имамо максимално коректну сарадњу и увијек изађу у сусрет.

Радимо 10 мјесеци, запошљавамо радну снагу, која је 99 одсто из Херцег Новог. Повећали смо плате и дали услове да људи могу да примају плате 12 мјесеци, јер морају да живе и то се нама показало врло добро, оцјењује Поповић.

Он додаје да компанији Царине упити стижу и за наредну годину, тако да би попунили и да имају дупло више капацитета.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here