ПРВИ ГОСТИ НАЈАВЉУЈУ ДОБРУ СЕЗОНУ

Први гости у херцегновским хотелима али и најаве долазака за наредни период обећавају добру сезону. Након дужег периода хотелијери у нашем граду су оптимистични да ће овога љета имати више посла, а очекивања су да се оствари барем 40 до 50 % резултата из 2019.Сезона је почела у хотелу Парк у Бијелој, а власник компаније Царине, Чедо Поповић каже да су и хотели Делфин и Кумбор спремни за госте и да ће бити отворени уколико потражња за смјештајем порасте.

-Гости су углавном из региона, Србија, Босна, Албанија. Имамо госте из Украјине, Израела, а очекујемо бољу попуњеност у наредном периоду. Оно што је добро, а има најава, да ће овога љета долазити гости из земаља западне Европе. Викендом је била 100 % попуњеност у хотелу Парк, сада се креће око 30 -40 %. Хотел у Кумбору отварамо 1. јула а надамо се да ће се наша очекивања остварити а то је око 40 %  попуњености у односу на 2019. годину, казао је Поповић.

И у хотелској групацији Каза дел Маре задовољни су тренутном посјетом. Власница Милена Милић каже да су отворени хотели у Каменарима и Ораховцу а средином мјесеца биће и остала четири из њихове групације.

-Тренутна ситуација је доста повољна и оптимистична имамо добре најаве за предстојећи период а тренутна попуњеност је око 70 % што је за овај период јако добро. Била је и добра просјечна продајна цијена. Постоји доста  најава, са подручја Украјине, Русије и Србије, поред њих тренутно у хотелу се налазе из Француске, Њемачке и региона, рекла је Милић.

Власник компаније Царине оптимистичан је када је наредни период у питању јер су најаве за сезону добре:

-Стижу најаве из Француске, Енглеске, Њемачке, али и Пољске, одакле већ имамо госте.

Добру најаву главне сезоне имају и у хотелима Каза дел Маре са тржишта Украјине, Русије и Србије али Милић истиче да су авио конекције ограничавајући фактор:

-Оно што их органичава јесте повезаност летова и то је оно што се заиста чека, да се устале летови са ових тржишта које смо поменули како би и ти крајњи резултати били оптимистични као и најаве -казала је Милић.

Према посљедњим подацима ТО Херцег Нови у Херцег Новом одмара скоро 3.000 гостију.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here