Првенство ЦГ за наде – Младост трећа, Јадран пети

Првенство Црне Горе у ватерполу за наде, играче рођене 2012. године и млађе, одржано је протеклог викенда у Котору. У конкуренцији 7 екипа  турнир је игран  у двије групе. Младост из Бијеле која је бранила титулу на старту турнира  побједила је Будућност 16:4,  а у суботу је побједила Приморац 11:5. Тим из Бијеле у трећој утакмици у групи побједио је Никшић 18:5.

Ватерполисти Јадрана играли су  у другој групи. У првом колу екипа Крста Симовића и Зорана Ивановског је поражена од Будве 15:9, док је у суботу Јадран поражен 16:4 од Аквартик Верде из Подгорице. Трећег дана турнира, у полуфиналу, „Младост“ је поражена 16:15 на петерце од Будве пошто је у регуларном дијелу утакмица завршена нерјешено 9:9. Синоћ, за треће мјесто „Младост“ је побједила домаћи „Приморац“ 8:6. Јадран је у групи поражен од Будве 16:4, а у утакмици за пласман од 5 до 7 мјеста побједио Никшић, резултатом 9:5 док је  јуче, у игри за пето мјесто побједио Будућност 7:5.

Титулу првака Црне Горе за наде, у Котору је освојила Будва која је у финалу побједила Аквартик Верде 9:7.

Треће мјесто и бронзану медаљу за „Младост“ су освојили: Павле Симовић, Богдан  Вујадиновић (голмани), Јован Летић, Вук Тројановић, Душан Илић, Јован Јанда, Лука Вујовић, Ивона Желалић, Љубо Вујошевић, Саво Кривокапић, Војин Квестек, Урош Деретић, Никола Симовић, Стјепан  Серов, Вук Кривокапић и Лука Боснић. Тренери Мило Желалић и Горан  Кривокапић.

За екипу Приморца која је освојила четврто мјесто су играли: Јосип Вукашиновић, Павле Броцић (голмани),Блажо Пауновић, Лука Грбовић, Лука Шеваљевић, Реља Гопчевић, Петар Степанов, Лука Звицер, Дамјан Милаш, Петар Рогановић, Димитри Перов, Видо Москов, Мартин Јанковић и Новак Вучетић. Тренери  Никола Мршуља и Игор Костић

За екипу Јадрана, за пето мјесто играли су: Данило Николић, Никола Гудељевић, Павле Бендераћ, Борис Мрачевић, Петар Његовац, Максим Никезић, Немања Дамјановић, Дражен Раичевић, Павле Наумовић, Максим Влаовић, Максим Косић, Филип Ђуричић, Павле  Радуновић, Андрија Прочанин, Јакша Самарџић, Павле Андрић, Павле Живаљевић. Тренери Крсто Симовић и Зоран Ивановски.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here