Првачићи ОШ „Дашо Павичић“ посјетили Општину Херцег Нови

Ученици I2 разреда ОШ “Дашо Павичић” данас су посјетили Општину Херцег Нови и у разговору са предсједником Стеваном Катићем имали прилику да му изнесу  своје жеље какав град желе, које су им омиљене локације и како воле да проводе слободно вријеме. Посјета је реализована у оквиру међународног пројекта словеначког ФИНИ Института Радече “Say hello to the world” у којем учествује ОШ “Дашо Павичић”.

Срдачан разговор почео је уз дјечије питање предсједнику Катићу да им објасни шта је његов посао.

-Организујем да улице буду уређене, да имате лијепе паркове, сређена дјечија игралишта гдје можете да се играте и забављате, сређујемо плаже да можете да се купате, казао је Катић.

Затим су се договорили да ће, по жељи првака, бити још боље сређени паркови у којима би било више љуљашки и вртешки, а али и да ће опомињати старије да не ломе њихове справе за играње, помоћи да град буде чистиј,и тако што ће утицати на све људе да не бацају смеће ван контејнера, те да воде рачуна о својим кућним љубимцима. Открили су и да највише воле Шквер, али и Кућу Ива Андрића, шеталиште, Портонови и испричали шта све знају о свом граду.

-Били сте сјајни! Мило ми је да знате пуно лијепих и добрих ствари о Херцег Новом. Желим да ми обећате да ће што више вас да иде на спорт, да ћете бити добри и слушати ваше учитељице и родитеље, казао је Катић и добио обећање да ће тако и бити.

ОШ “Дашо Павичић” је у оквиру пројекта “Say hello to the world” додјељена сарадња са школом из Пољске на пројекту “Пет прстију”, појашњавају учитељице Јелена Перчиновић и Верица Ковачевић.

-Сваки дио осликава активност са дјецом: Први прст  је назван То сам ја, други – То је моја породица, трећи – Моја школа, четврти – Мој град и последњи – Моја држава”, појасниле су учитељице и додале да скоро завршавају активности, а сва дешавања и утиске биљеже на великом плакату који су сами израдили.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here