Протоколом озваничена добра сарадња Херцег Новог и Новог Сада

Туристичке организације Новог Сада и Херцег Новог потписале су споразум о сарадњи којим је дефинисано унапређење сарадње и размјена међусобних искустава. Протокол о сарадњи потписали су директорица ТОХН, Миља Виторовић и директор ТО Града Новог Сада, Бранислав Кнежевић.

Из обје организације истичу да су сарадња и партнерство  у обостраном интересу, те да ће допринијети квалитетнијем економском развоју.  Директорица Туристичке организације ХН Миља Виторовић казала је да имају дугогодишњу сарадњу са Новим Садом, а потписивање протокола је корак више у јачању добрих, пријатељских, партнерских односа.

– Разговарали смо на који све начин можемо најприје у области туризма, али и другим гдје постоји чврст основ да јачамо партнерство. Основни циљ је да унаприједимо већ ту добру сарадњу и креирамо нове туристичке производе, подржавамо манифестације и промовишемо активности које се дешавају како у Херцег Новом, тако и у Новом Саду. Оно што је бренд у Новом Саду да се промовише у нашем граду и обрнуто.

И директор ТО Града Новог Сада, Бранислав Кнежевић потврђује да ова два пријатељска града традиционално добро сарађују. Новосађани воле Херцег Нови и радо долазе и природно је да потпишемо званичан протокол који ће нас додатно повезати и дати нове могућности за сарадњу.

-Имамо догађаје који нас повезују. У манифестацију Празник мимозе, Нови Сад се годинама укључује и представља свој град. Јавила се идеја да се направи једна мрежа туристичких градова и разговарао сам са представницима још неколико градова у региону и мислим да ту треба да буду и Херцег Нови и Нови Сад. Управо кроз ову мрежу помажемо једни другима у промоцији јер ово тржиште је интересантно свима и заједничком сарадњом можемо пуно тога да урадимо.

Херцег Нови у оквиру Новосадског сајма има штанд Празника мимозе, који ће бити одржан од 17. фебруара до 4.марта. У оквиру 54. издања манифестације посвећеној жутом цвијету, биће приређени Дани Новог Сада.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here