ПРОТЕСТ РАДНИКА ВЕКТРА БОКЕ: СТЕЧАЈ НАЈБОЉЕ РЈЕШЕЊЕ

Поруке менаџменту, власнику компаније Драгану Брковићу, Привредном суду и Државном тужилаштву упутили су бивши радници Вектра Боке на данашњем протесту испред хотела Плажа.

Предсједник НВО Бивши радници Вектра Боке Ђорђе Рајак питао је менаџмент компаније због чега се извршни директор крије, док му запослени носе папире на потписивање.

– Ако је неко осумњичен, како му носите папире на потпис? Ваљда му је то забрањено, ако ме је Тужилаштво добро обавијестило. Смије ли се у стечају кршити план реорганизације? Предсједник Суда га је кршио, као и ви, јер ништа нисте радили по плану. Смије ли се плаћати цесијама и избјегавати рачун Вектра Боке? – питао је Рајак запослене у менаџменту.

 У поруци власнику компаније Драгану Брковићу Рајак подсјећа на обећање исплата потраживања, и пита које године ће радницима бити исплаћена дуговања.

– Господине Брковићу, питамо вас, којим и чијим новцем сте купили акције ХТП Боке, ако сте их уоште купили? Чију сте имовину заложили за кредите и гдје су паре од тих кредита? Како је Бока могла да буде судужник и гарант, а уједно и хипотекарно да одговара? – питао је Рајак Брковића.

Он је од власника Вектра Боке затражио да јавно прикаже уплатнице од акција.

Привредни суд је питао зашто нико није контролисао план реорганизације, а директно предсједника Блажа Јованића, зашто га је мијењао.

– Зашто сте дозволили све незаконитости и нерад? Зашто се стечај не уводи други пут већ 10 мјесеци? Не постоји разлог за одлагање, јер је то процес који траје од 2015. године. Господине предсједниче суда, бар некако да спријечите ову пљачку и да се стај стечај уведе 11. марта – поручио је Рајак.

Стечајном судији скренуо је пажњу да је неопходно увести стечај, како би била спасена стечајна маса и затражио позив на разговор са представницима НВО Бивши радници.

Окупљени радници захтијевали су да Тужилаштво реагује и заштити раднике, а имовину ХТП Боке сачува од пљачке.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here