Прослава норвешког националног празника у Институту

Фото: Архив РТХН -прослава Дана уставности Норвешке 2017.

Дан уставности Краљевине Норвешке 17. мај биће обиљежен у Институту др Симо Милошевић. Обиљежавање овог празника датира од 1976. године.

Након двије године паузе због пандемије корона вируса у Институту традиционално ће бити обиљежен норвешки празник, најавио је директор маркетинга Никола Мрачевић:

-У оквиру прославе биће организован дефиле, наступиће фолклорни ансамбл, а уз госте из Норвешке манифестацији ће присуствовати представници општине и наше установе. Прослава почиње у 17 сати, казао је Мрачевић.

Институт је ове године уговорио долазак седам група из Норвешке по 108 пацијената, а тренутно је на рехабилитацији друга група.

-Прва група је успјешно завршила рехабилитацију. Друга је стигла 10. маја и они су више су него задовољни како због повратка тако и терапијским услугама, казао је Мрачевић.

У Институт су се послије двије године паузе вратили и пацијети из Холандије, а све је веће интересовање са иностраног тржишта.

-Повећава се број Њемаца, Данаца, очекујемо веће групе Швеђана на јесен. Уз госте из ЦГ, како се приближава сезона све је веће интереовање са простора бивше  Југославије.

И у  Првој фази добра је попуњеност.

-Тренутно бораве црногорски пензионери, а током овог мјесеца почеће и синдикалне групе  посредством агенције  РЕКРА.

Тренутно у обје фазе борави 750 пацијената, а како истиче Мрачевић, са тенденцијом јер ће се број повећавати.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here