Промовисана понуда Црне Горе у Београду

Национална туристичка организација Црне Горе заједно са локалним туристичким организацијама Бара, Котора, Херцег Новог и Подгорице представила је туристичку понуду Црне Горе на промотивном догађају у Београду.

Током промотивног догађаја, који се одржао 4. јуна на Калемегдану, Београђани и њихови гости имали су прилику да се ближе упознају са туристичком понудом Црне Горе за љетњу туристичку сезону, али и да уживају у звуцима Градске музике Ђеновић, наступу фолклорног ансамбла Црна Гора, као и посебном програму за дјецу.

Догађај на Калемегдану привукао је пажњу великог броја посјетилаца, док су најмлађи уживали у интерактивној представи за дјецу под називом “Вријеме је за магију“ у режији и извођењу црногорског глумца Давора Драгојевића.

Представница ТО Херцег Нови, Наталија Терзић истакла је да туристе у Херцег Новом очекује узбудљиво љето, са богатим календаром манифестација.

-Заиста, припремили смо интересантну љетњу сезону када су манифестације у питању, односно догађаји и фестивали. Ту је и много тога што нудимо у смислу авантуристичког туризма, пјешачке стазе, бициклистичке стазе и излети.  Очекују их и бројни садржаји у природи, поред сунчања, купања и онога што море и плаже доносе са собом. Ту је обилазак Његошеве школе, музеја Мирко Комненовић који је у Кући Ива Андрића. Са новим догађајима на кулама и тврђавама град се  претвара у једну позорницу под отвореним небом“, додала је Терзић.

Снежана Стојановић која је посјетила штанд НТО ЦГ, сваке године проводи одмор у Црној Гори и поручује да се и ове године неће ништа промијенити, те да ће уживати на црногорском приморју.

-Прошле године сам била у Будви, а наравно планирам и ове године да идем. Поново ћу посјетити Будву, Херцег Нови, етно село Жлијеби код мојих пријатеља, а након тога ми је жеља да се опробам у рафтинг на Тари. Црну Гору бих описала у три ријечи: квалитет, гостопримство и љепота, казала је Стојановић.

Да је Црна Гора једна од омиљених дестинација током љетњих мјесеци, потврђује и једна одпосјетитељки која сваке године борави у Црној Гори.

-Ми смо већ резервисали смјештај у Петровцу, ово нам је треће љето да проводимо тамо. Посјећивали смо Дурмитор, Скадарско језеро, Бечиће, Будву, Херцег Нови, али последњих пар сезона не мијењамо локације јер нам је некако Петровац прирастао срцу”, закључила је једна од посјетитељки.

ПР Националне туристичке организације Црне Горе, Милена Вујовић подсјетила је да су гости из Србије најбројнији туристи сваке године, те је нагласила да су добре најаве и за ову годину.

-На овај начин жељели смо да подсјетимо госте из Србије, који су сваке године најбројнији туристи, шта све Црна Гора има да понуди. Вјерујемо да ће се такав тренд наставити и у овој години. Надамо се да ће туристи из Србије уживати у свему ономе што смо припремили за њих. Ту су наравно бројне манифестације локалних туристичких организација, затим обогаћена понуда и унапријеђени смјештајни капацитети, као и одлична понуда активног одмора која је све атрактивнија гостима из Србије“, закључила је Вујовић.

Тамара Мугоша испред ТО Подгорица поручила је да Подгорица може бити права дестинација за госте из региона који желе да посјете југ и сјевер земље.

-Туристи из региона заузимају значајно мјесто у укупном туристичком промету који се остварује у Подгорици. Иако смо ми релативно позната туристичка дестинација за туристе из Србије увијек смо ту на представљањима у сарадњи са Националном туристичком организацијом и осталим локалним туристичким организацијама, а у циљу привлачења што већег броја туриста да дођу и посјете наш град. Поред форми активног одмора, природних ресурса и генерално уживања у природи, туристе све више привлачи наше богато културно-историјско насљеђе, закључила је Мугоша.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here